Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51705320222_ba4d50316d_o-1

De Gulden Passer, de uitgeverij-drukkerij die door Christoffel Plantijn in 1555 in Antwerpen werd opgericht, hield gedurende drie eeuwen lang stand. Dat was niet alleen te danken aan de acht generaties mekaar opvolgende (mannelijke) Moretussen die aan het hoofd ervan stonden, maar ook aan enkele sterke, ondernemende vrouwen die gedurende lange tijd de leiding ervan in handen namen en zo de continuïteit ervan garandeerden. 

In deze rondleiding gaat de aandacht niet alleen naar deze 'leading ladies', maar ook naar andere (jonge-)dames die ieder op hun eigen manier – voorlezend, actief in de verkoop van kant en linnen, in liefdadigheidswerken, in het huishouden, … -bijdroegen aan het boeiende verhaal van dit familiebedrijf. 

We volgen het gewone parcours, maar spitsen ons dus toe op het vrouwelijke aandeel in de geschiedenis van dit prachtige oude museum. 

Belangrijk: voor deze thema rondleiding heb je enkel een inkomticket nodig voor het museum. Dit is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Vergeet niet om onmiddellijk na je inschrijving voor de rondleiding bij Amarant je inkomticket aan te kopen via de website van Museum Plantin-Moretus, zodat je zeker bent van een plaatsje in het museum.

Inkom via museumpas is gratis maar dient ook gereserveerd worden via de website van het museum.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook volgen op 08/04 om 14u.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie