Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
30906193518_240fb65e5d_o

Het museum Dhondt-Dhaenens wordt sinds kort geflankeerd door The Wunderkammer Residence, een project van de kunstenaar Hans Op de Beeck gerealiseerd in samenwerking met architect Mo Vandenberghe (studio MOTO), de zoon van de overleden kunstenaar Philippe Vandenberghe.

Op de Beeck transformeerde de voormalige Villa Meander, opgetrokken begin jaren 1930, tot een bijzonder ‘gesamtkunstwerk.’ Het zwarte omhulsel tovert de originele, bijna kitscherige ‘cottage’ villa om tot een monumentale sculptuur in het idyllische Leielandschap. Het verstilde interieur baadt in grijswaarden, typisch voor het werk van Op de Beeck . Zoals in een rariteitenkamer uit de 15de eeuw plaatste de kunstenaar geënsceneerde stukken en sculpturen in een indrukwekkende boekenkast, 4 wanden bekleed van muur tot plafond. Die bevat de persoonlijke bibliotheekcollectie van Jan Hoet en biedt een bijzondere inkijk in de persoonlijke leefwereld van de curator.

De rondleiding met MDD gids neemt een half uur in beslag en daarna heb je nog een half uurtje de tijd om zelfstandig rond te kijken in de Wunderkammer Residence.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie