Tarieven:

  • 37,00 €
  • 33,00 €
  • 7,00 € i

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat The Beatles met ‘Please, Please me’ voor het eerst de de hitlijsten aanvoerden. Nu, meer dan vijftig jaar na hun split blijft de band erg geliefd, ook bij veel mensen die pas decennia later geboren werden.

In deze cursus gaan we op zoek naar weinig gekende verhalen achter hun bekend oeuvre. Van het jonge rockgeweld in het ruige Hamburg tot de psychedelische experimenteerdrift tijdens de opnames van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, van de zeemzoete, maar perfecte popsong Yesterday tot het experimentele Tomorrow Never Knows. Bijzondere aandacht is er voor de wisselwerking met de kunstscene in Swinging London en hoe dit enkele bijzonder geslaagde hoesontwerpen opleverde.

Heel wat vragen worden in deze cursus beantwoord: Welke succesfactoren zorgden ervoor dat The Beatles een dergelijk succes bereikten? Hoe leidde de enorme bekendheid van de groep tot komische maar ook gevaarlijke complottheorieën? Hoeveel droegen Ringo en George Harrison bij aan het succes van de band? Hoe groot was nu eigenlijk de rivaliteit met die andere grootheden, The Rolling Stones? En – last but not least – was Yoko Ono echt de oorzaak van de split? Ook de belangrijkste vraag wordt niet uit de weg gegaan: verdienen The Beatles hun titel ‘grootste band aller tijden’ of waren ze gewoonweg de juiste band op het juiste moment op de juiste plek, ondersteund door de juiste personen?

Locatie / datum & uur

Gent / Vizitfabriek / Hof ter Walle 1
  • wo, 24/08/2022: 19:30 - 22:00
  • wo, 31/08/2022: 19:30 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie