Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51830272189_84dd031603_o
51829929681_6ed87868aa_o
52029013996_effbc15b93_o

Wie in een grootstad door een druk bespoten en betagde straat loopt, hoort wel eens een voorbijganger mompelen over wat een verschrikking graffiti zijn. Echte kunst staat immers op een canvas of een plint, en in een museum, een galerie of zelfs een huiskamer; niet op een blinde muur of een rotonde – toch?

De cursus wil dit misverstand wegwerken. Ze biedt een diepgaande inleiding tot de street art – alle kunstvormen die zich al dan niet legaal in de publieke ruimte bevinden. We maken een wereldreis langs New York, Parijs, Brussel, Jeruzalem, Buenos Aires, New Delhi, en Melbourne – vermaarde kunstmetropolen waar ook op onverwachte plekken absolute meesterwerken te vinden zijn. Op deze trip bespreken we legendarische street artists, sommigen met internationale renommee in de kunstwereld, zoals Banksy, Keith Haring, en Jean-Michel Basquiat maar ook Invader, Shepard Fairey, JR en onze landgenoot ROA. We hebben daarnaast aandacht voor anonieme artiesten die zonder erkenning of lof het straatbeeld vormgeven, en voor de sociale, de culturele, en de politieke functies die street art vervult in de moderne samenleving.

Aan het einde van de dag zou er geen twijfel meer mogen zijn – de spuitbus en de lijmkwast verdienen evenveel respect als het penseel en de beitel!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie