Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40960720270_8fe0611a8d_o

De uitzonderlijke archeologische site van Stonehenge (ca. 3100 – 1600 v. Chr.) is ongetwijfeld het best gekende prehistorische monument van Europa. Door de spectaculaire jaarlijkse 'zomerzonnewende'-viering van een groep hedendaagse druïden is het eveneens het meest intrigerende.

 

Maar wat is juist de betekenis van deze site? Weten we iets over het ontstaan, over de mensen verantwoordelijk voor de ingenieuze constructie, over wat er precies op die plek gebeurde, en over de uiteindelijke teloorgang? Wat hebben de druïden of Merlijn de Magiër met Stonehenge te maken? Is Stonehenge uniek of bestaan er vergelijkbare monumenten? Eerst geven we antwoorden op deze vragen in een grondige en up to date analyse van Stonehenge zelf. Daarna plaatsen we Stonehenge in het veel ruimer kader van de prehistorische 'Megaliet-cultuur’, de verspreiding hiervan binnen Europa, vanaf het late neolithicum tot het begin van onze jaartelling.

 

Hun geografische situering, de talrijke variaties in vormgeving gekoppeld aan een sterke functionele diversiteit maakt dat sommige prehistorici de ‘Cultuur van de Grote Stenen’ zien als de vroegste Pan-Europese beschaving.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie