Blijf op de hoogte
53694155429_be7f9c3c8d_o
53692921832_bd15eb2c78_o-1
53692922492_bccbb6d532_o

De meeste van onze steden zijn ontstaan tijdens de middeleeuwen en bezitten nog heel wat getuigen van deze periode. Ook al hebben latere eeuwen van barokisering, revoluties, industrialisatie en rationalisering dit erfgoed sterk aangetast. Zo stamt de plattegrond nog haast overal uit de ontstaanstijd, met een centraal plein en uitwaaierende, kronkelige straten. Van de verschillende stadsmuren zijn nog heel wat sporen over. De belangrijkste middeleeuwse bouwwerken zijn de romaanse, gotische en meestal hybride kerken en ander religieus erfgoed, maar ook heel wat burgerlijke architectuur vertoont middeleeuwse elementen. Lokale musea bezitten onvermoede, eeuwenoude schatten, waarvan de kunstenaars grotendeels onbekend zijn.

Deze zomer gaan we op ontdekking in drie steden met elk een indrukwekkend middeleeuws patrimonium: Doornik, Luik en Maastricht. Naast het bouwkundig erfgoed, zowel religieus, militair als bouwkundig, bezoeken we telkens de bijzonder rijke schatkamer van de kathedraal of hoofdkerk.

PRAKTISCH: afspraak om 13u30 aan de kiosk op het Vrijthof in Maastricht. Inbegrepen in de prijs zijn de begeleiding door Stefan Van Camp en de begeleiding van een gids in de Sint-Servaasbasiliek en -schatkamer.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie