Blijf op de hoogte
53692823767_cb6a63d8eb_o
53693920933_c6a7f586d0_o
53693921403_d086e5a5e2_o-1

De meeste van onze steden zijn ontstaan tijdens de middeleeuwen en bezitten nog heel wat getuigen van deze periode. Ook al hebben latere eeuwen van barokisering, revoluties, industrialisatie en rationalisering dit erfgoed sterk aangetast. Zo stamt de plattegrond nog haast overal uit de ontstaanstijd, met een centraal plein en uitwaaierende, kronkelige straten. Van de verschillende stadsmuren zijn nog heel wat sporen over. De belangrijkste middeleeuwse bouwwerken zijn de romaanse, gotische en meestal hybride kerken en ander religieus erfgoed, maar ook heel wat burgerlijke architectuur vertoont middeleeuwse elementen. Lokale musea bezitten onvermoede, eeuwenoude schatten, waarvan de kunstenaars grotendeels onbekend zijn. Deze zomer gaan we op ontdekking in drie steden met elk een indrukwekkend middeleeuws patrimonium: Doornik, Luik en Maastricht. Naast het bouwkundig erfgoed, zowel religieus, militair als bouwkundig, bezoeken we telkens de bijzonder rijke schatkamer van de kathedraal of hoofdkerk. We bewonderen de middeleeuwse topwerken in Le Grand Curtius en de beroemde doopvont in de Saint-Barthélémykerk.

PRAKTISCH: afspraak om 10u15 aan de hoofdingang van het station Luik-Guillemins. Vrije lunch. Inbegrepen in de prijs zijn de begeleiding door Stefan Van Camp en de toegangsticketten voor de Sint-Pauluskathedraal met schatkamer en de doopvont van Saint-Barthélémy.

OPGELET: gezien de vele kortingsmogelijkheden is het toegangsticket voor het bezoek aan Le Grand Curtius niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze activiteit, bestel dan zo snel mogelijk je ticket en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Het bezoek staat gepland om 15u30. Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie