Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53694236380_16a73df2a0_o
53694007468_567a937558_o
53693798096_328c37805e_o

De meeste van onze steden zijn ontstaan tijdens de middeleeuwen en bezitten nog heel wat getuigen van deze periode. Ook al hebben latere eeuwen van barokisering, revoluties, industrialisatie en rationalisering dit erfgoed sterk aangetast. Zo stamt de plattegrond nog haast overal uit de ontstaanstijd, met een centraal plein en uitwaaierende, kronkelige straten. Van de verschillende stadsmuren zijn nog heel wat sporen over. De belangrijkste middeleeuwse bouwwerken zijn de romaanse, gotische en meestal hybride kerken en ander religieus erfgoed, maar ook heel wat burgerlijke architectuur vertoont middeleeuwse elementen. Lokale musea bezitten onvermoede, eeuwenoude schatten, waarvan de kunstenaars grotendeels onbekend zijn.

Deze zomer gaan we op ontdekking in drie steden met elk een indrukwekkend middeleeuws patrimonium: Doornik, Luik en Maastricht. Naast het bouwkundig erfgoed, zowel religieus, militair als bouwkundig, bezoeken we telkens de bijzonder rijke schatkamer van de kathedraal of hoofdkerk.

PRAKTISCH: afspraak om 13u30 aan het standbeeld van Christine de Lalaing op de grote markt in Doornik. Inbegrepen in de prijs zijn de begeleiding door Stefan Van Camp en de toegang tot de schatkamer van de kathedraal. 

OPGELET: gezien de vele kortingsmogelijkheden is het toegangsticket voor het bezoek aan het Folkoremuseum niet inbegrepen in de prijs. Dit dien je zelf ter plaatse te betalen. Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie