Tarieven:

  • 76,00 €
  • 72,00 €
  • 66,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Onze dagelijkse portie groenten en fruit. Voor ons, de normaalste zaak van de wereld… Maar hoe zagen onze vitaminebommen er eigenlijk lang geleden uit? Wel, ooit was de aardappel giftig, de aardbei heel klein, de wortel niets meer dan onkruid en de tomaat een kleurloos besje. Het is de mens die deze gewassen ‘veredelde’ en maakte tot wat we nu kennen. Maar wanneer, hoe en waarom gebeurden deze aanpassingen? David Vergauwen (kunsthistoricus) en Ive De Smet (Bioloog VIB-UGent) zochten het uit, en wel aan de hand van kunst en genetica.

Twee zaterdagen lang willen wij u onderdompelen in dit verhaal. ’t Grom is de gastheer voor dit mooie programma. 't Grom is het eerste doemuseum in Vlaanderen rond groenten en tuinbouwerfgoed. Duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed worden op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek gebracht. Daarnaast wil 't Grom de bezoeker informeren over gezonde voeding en groenten. De lezingen worden aangevuld met een bezoek aan het museum en met een workshop over zaden gegeven door medewerkers van Velt vzw. Zaad is erfgoed, en werd van generatie tot generatie doorgegeven. Zelf zaad winnen is een bedreigde, maar boeiende ambacht, en veel te leuk om over te laten aan de multinationals. Velt heeft een zadenwerkgroep en ervaren lesgevers, die zaadwinning en zadenruil stimuleren. U kan de twee zaterdagen enkel samen volgen, op die manier kunnen wij u een uniek pakket aanbieden en dieper ingaan op dit onderwerp.

Programma:

Op 25/4/2020 dompelt David Vergauwen u onder in dit verhaal. Na de vrije lunchpauze staan de gidsen van ’t Grom voor u klaar. Op 2/5/2020 neemt bioloog Ive De Smet u verder mee op sleeptouw. In de namiddag geven de medewerkers van Velt vzw een workshop.

U volgt het volledige programma. Vrije lunch tijdens de middag. U kan uw picknick meebrengen of lunchen in de Bistro Midzeelhoeve, gelegen bij 't Grom. Er dient op voorhand gereserveerd te worden bij de Midzeelhoeve.

Locatie / datum & uur

Sint-Katelijne-Waver / 't Grom / Midzelen 25a
  • za, 25/04/2020: 10:00 - 16:00
  • za, 02/05/2020: 10:00 - 16:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie