Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51139305122_f45dba1704_o-1

Onze dagelijkse portie groenten en fruit. Voor ons, de normaalste zaak van de wereld… Maar hoe zagen onze vitaminebommen er eigenlijk lang geleden uit?

Wel, ooit was de aardappel giftig, de aardbei heel klein, de wortel niets meer dan onkruid en de tomaat een kleurloos besje. Het is de mens die deze gewassen ‘veredelde’ en maakte tot wat we nu kennen. Maar wanneer, hoe en waarom gebeurden deze aanpassingen?

David Vergauwen (kunsthistoricus) en Ive De Smet (bioloog VIB-UGent) zochten het uit, en wel aan de hand van kunst en genetica. Dankzij hun crowd sourcing-project Spot the carrot waarbij ze informatie van oude schilderijen met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek combineren vullen zij de puzzelstukjes van dit lange verhaal in.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook 's avonds volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie