Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
32494554138_ec9ea34882_o

Onze dagelijkse portie groenten en fruit. Voor ons, de normaalste zaak van de wereld… Maar hoe zagen onze vitaminebommen er eigenlijk lang geleden uit?

Wel, ooit was de aardappel giftig, de aardbei heel klein, de wortel niets meer dan onkruid en de tomaat een kleurloos besje. Het is de mens die deze gewassen ‘veredelde’ en maakte tot wat we nu kennen. Maar wanneer, hoe en waarom gebeurden deze aanpassingen?

David Vergauwen (kunsthistoricus) en Ive De Smet (Bioloog VIB-UGent) zochten het uit, en wel aan de hand van kunst en genetica. Dankzij hun crowd sourcing-project ‘Spot the carrot’ waarbij ze informatie van oude schilderijen met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek combineren vullen zij de puzzelstukjes van dit lange verhaal in.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie