Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
32494554138_ec9ea34882_o-1

Onze dagelijkse portie groenten en fruit. Voor ons, de normaalste zaak van de wereld… Maar hoe zagen onze vitaminebommen er eigenlijk lang geleden uit?

Wel, ooit was de aardappel giftig, de aardbei heel klein, de wortel niets meer dan onkruid en de tomaat een kleurloos besje. Het is de mens die deze gewassen ‘veredelde’ en maakte tot wat we nu kennen. Maar wanneer, hoe en waarom gebeurden deze aanpassingen?

David Vergauwen (kunsthistoricus) en Ive De Smet (Bioloog VIB-UGent) zochten het uit, en wel aan de hand van kunst en genetica. Dankzij hun crowd sourcing-project ‘Spot the carrot’ waarbij ze informatie van oude schilderijen met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek combineren vullen zij de puzzelstukjes van dit lange verhaal in.

Tip: In de namiddag trekken we met de docent naar het museum (MSK in Gent en het Rockoxhuis in Antwerpen) om een aantal schilderijen uit de vaste collectie te bestuderen. Op die manier kan je de evolutie van groeten, fruit,…aan de lijve ondervinden.

Iedere deelnemer zorgt zelf voor een inkomticket. Gelieve daarvoor voldoende tijd te voorzien zodat de rondleiding stipt kan starten.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie