Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52995903588_eb60acfd85_o

Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald.

In 480 voor Christus boden amper 300 Spartaanse soldaten, onder leiding van koning Leonidas, bij de nauwe bergpas van Thermopylae weerstand aan een overweldigende Perzische legermacht. Met dit wapenfeit schreven zij geschiedenis en Sparta werd voor altijd in het collectieve geheugen verankerd. Over de feitelijke nederlaag en de bijdrage van de Griekse bondgenoten spreekt niemand nog. Toch zijn de Spartanen steeds de paria’s uit de wereldgeschiedenis geweest. Men kan niet om hen heen, maar het is niet van harte. Waar grote rivaal Athene wordt beschouwd als een toonbeeld van democratie, individualisme en grote cultuur, staan de Lakedaemoniërs voor een doorgedreven militarisme, apartheid en brute repressie. Nochtans hebben de Spartanen ook een niet te onderschatten invloed uitgeoefend op de beschavingen en wereldrijken na hen. Redenen genoeg dus om de Spartaanse leefwereld eens grondig onder de loep te nemen. 

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie