Blijf op de hoogte
52889291590_2a34c7aa29_o

Het genre van de symfonie spreekt tot op de dag van vandaag tot ieders verbeelding. Grote orkestrale weelde, magnifieke gestiek, nu eens dartelend dan weer zwoegend, de symfonie heeft het allemaal. 

Tijdens de themadag 'Sparkling Symphony' gaan we met musicoloog en melomaan Jasper Gheysen op zoek naar de geboorte van het genre, om vervolgens te ervaren hoe Haydn en Mozart hun stempel drukten op deze instrumentale muziek. Als finale van deze onderdompeldag werpen we een blik op hoe de symfonie, onder impuls van Beethoven, een nieuw elan kreeg en uitgroeide tot een van belangrijkste muzikale genres aller tijden.

Tip: Op 27 april 2024 kan je naar het concert ‘Anima Insight: Haydn & Mozart gebracht door Anima Eterna Brugge & Bart Van Reyn in Concertgebouw Brugge. Schrijf je je in voor deze cursus, dan krijg je maar liefst 15% korting op je ticket (alle rangen) voor deze voorstelling. De kortingscode krijg je toegestuurd na je inschrijving. Je ticket boeken doe je via Concertgebouw Brugge en kan vanaf 16 mei 2023!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie