Tarieven:

  • 55,50 €
  • 49,50 €
  • 11,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

In het voorjaar 2023 pakt de Londense Royal Academy of Arts uit met de tentoonstelling 'Spain and the Hispanic World’. De in 1904 in New York opgerichte Hispanic Society verzamelde in de loop van haar bestaan een indrukwekkende collectie schilderijen en kunstobjecten uit Spanje en de Spaanse wereld die nu voor het eerst worden getoond in het Verenigd Koninkrijk.

Dit leek ons een mooie aanleiding om de drie grootmeesters van de Spaanse schilderkunst nog eens volop in de schijnwerpers te plaatsen. El Greco, Velázquez en Goya: drie klinkende namen met een indrukwekkende reeks werken op het palmares en met een schier onuitputtelijke rijkdom aan expressievormen en thema's. We trekken voor elk van hen tijd uit en zoeken antwoorden op uiteenlopende vragen: Hoe leven in het werk van El Greco zijn Griekse roots door? Waarom mocht hij niet voor de Spaanse koning werken? Waarom kwamen jonge prinsessen zo graag rondhangen in het atelier van Velázquez? Welke parallellen zijn er tussen leven en werk van Goya en Beethoven en waarom bracht Goya zijn laatste jaren door in Bordeaux?

We maken een duizelingwekkende tijdreis naar Toledo, Sevilla en Madrid en nemen de tijd om een aantal topwerken van dichterbij te bekijken. We bekijken ook hoe moderne Spaanse meesters als Picasso, Sorolla en Zuloaga omgaan met het erfgoed van hun voorgangers.

Catherine Joostens, kunsthistorica en fervent Spanje-reiziger neemt u drie weken lang op sleeptouw en gidst u met hart en ziel doorheen de Spaanse kunstgeschiedenis.

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!

Locatie / datum & uur

Antwerpen / M HKA / Leuvenstraat 32
  • di, 31/01/2023: 14:00 - 16:30
  • di, 07/02/2023: 14:00 - 16:30
  • di, 14/02/2023: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie