Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48000623256_9790a19351_o

Over Spa schreef Casanova op het einde van de 18de eeuw: ‘Dat men [in Spa] een waterkuur wil doen is meestal een voorwendsel. Men komt er enkel voor zaken, intriges, om te gokken, de liefde te bedrijven en ook om te spioneren.

Gedurende 200 jaar, tot aan Eerste Wereldoorlog, was Spa, het mondaine oord bij uitstek waar de monarchie en de rijke bourgeoisie van Europa verpozing zocht. Vandaag is Spa officieel kandidaat om opgenomen te worden op de Unesco World Heritage List als één van de ‘Great Spas of Europe’. Het nog gave, prachtige patrimonium van ‘drinkhallen’, thermen, wandelgaanderijen en groene parken is uniek en typerend voor een kuuroord. Tijdens de wandeling in het stadscentrum ontdekken we 300 jaar ‘kuren’ in anekdotes en steen.

De lokale inwoners leverden tal van diensten aan de hoge bezoekers. ‘Wassen en strijken’ door weduwen en ongehuwde meisjes was er één van. In het Musée de la Lessive krijgen we een ongemeen rijk en boeiend verteld overzicht van de evolutie van de ‘was’.

Het Musée de la Ville d’Eaux, ondergebracht in de Koninklijke Villa, werd recent vernieuwd en toont aan de hand van bijzondere objecten diverse aspecten van het kuuroord. Sprekend zijn de ‘jolités’ of beschilderde snuisterijen, die zelfs Georges Sand inspireerden.

06u30            Gent

07u10            Sint-Niklaas

07u40            Antwerpen/Berchem

08u30            Brussel

(carpoolparking afrit 21 Sterrebeek)

10u00            Aankomst in SPA

16u45            Terugreis vanuit SPA

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie