Blijf op de hoogte
53814843779_6a55d98cbd_o

Sokrates is een van de eerste filosofen die de mens in het middelpunt van zijn denken plaats. Hij staat bekend om zijn zogenaamde Sokratische methode – een methodische aanpak van dialoog en vraagstelling – om diepgaande filosofische kwesties te onderzoeken. Zo dacht hij uitvoerig na over concepten als het Goede, het Ware en het Schone, en trachtte hij zijn Atheense medeburgers tot beter begrip en inzicht te brengen door met hen in dialoog te gaan over vele ethische en morele kwesties. Doordat hij constant vragen stelde die de traditionele opvattingen en autoriteiten uitdaagden, werd dit gezien als een bedreiging voor de gevestigde orde en de sociale stabiliteit. Uiteindelijk werd hij door de stad ter dood veroordeeld wegens het ‘bederven van de jeugd’ …

In deze interactieve sessie, denk je – tussen de toelichtingen van de spreker door – in groep na over aangereikte vragen en stellingen. Iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar perspectief te delen. Door deze aanpak ervaar je direct de kracht van filosofische dialoog.

Op zoek naar boeken over filosofie? Dan kan je vanzelfsprekend in de Groene Waterman terecht!

De zaal van De Groene Waterman bevindt zich in de historische kelder van de boekhandel en is enkel bereikbaar via een trap. Er is geen lift aanwezig.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie