Blijf op de hoogte
53830116098_17233c9d55_o

Als vrouwen al componeerden, dan waren dat toch alleen maar liederen of werk voor piano of klein ensemble, toch? Niets is minder waar! Neem nu de Engelse componiste Ethel Smyth (1858-1944), ‘de eerste vrouw van wie een opera uitgevoerd werd in the Metropolitan Opera in New York’. Zij schreef zes opera’s, een mis en een symfonie. Of Amy Beach (1867-1944), Amerika’s ‘eerste vrouw van wie werk uitgevoerd werd door een gerenommeerd orkest’. Zij schreef een mis, een symfonie en een pianoconcerto. En vergeten we vooral Florence Price (1887-1954) niet, Amerika’s ‘eerste zwarte vrouw van wie werk werd uitgevoerd door een gerenommeerd orkest’. Zij schreef vier symfonieën, drie pianoconcerti en twee vioolconcerti – waarvan de meeste pas recent teruggevonden zijn. 

Veerle Janssens, auteur van ‘Vrouw aan de piano’, laat je in deze tweedelige cursus kennismaken met enkele Angelsaksische componistes die het groot(s) zagen.

Dit is een online activiteit via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen. In de meeste gevallen worden de online sessies opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de activiteit gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Veel bijgeleerd, nooit gehoord van sommige vrouwelijke componisten.
Hoog tijd dat ze aan de oppervlakte komen! (Vrouwelijke componistes voor het voetlicht)"
– Anoniem – (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie