Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50932777342_53b6ef0345_o

In deze cursus maken we kennis met enkele thema’s uit het werk van Slavoj Žižek, de man die sinds jaar en dag lezingen geeft voor overvolle zalen. De Sloveen wordt niet toevallig bestempeld als de filosoof die ‘sneller denkt dan zijn schaduw’. Soms briljant, andere keren ongenuanceerd heeft hij in meer dan vijftig boeken, waarvan er behoorlijk wat in het Nederlands vertaald zijn, banale en minder banale culturele problemen onderzocht. Hij maakt gebruik van een enorme hoeveelheid aan bronnen, zowel films, kunstwerken, boeken als feiten om telkens opnieuw onverwachte uitspraken te doen. Bijvoorbeeld over het feit dat ‘een andere wereld tegelijk mogelijk en onmogelijk is’, over ‘de geur van de liefde’ en over het levensreddende advies ‘Raak me niet aan!’.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook 's avonds volgen!

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Heerlijk om of filosofische/antropologische cursussen te krijgen die je uitdagend confronteren met de morele, politieke, sociaal-economische en existenti�le vraagstukken van onze tijd. Nog van dat!"
– Jo Van Doninck (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie