Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
41871608065_7fef318e4c_o-1

Wandel mee met gids Els Autrique door Sint-Gillis, oefenterrein voor art nouveau. Ontdek het rijke architectuurpatrimonium en laat je verrassen door het fraai versierde gemeentehuis en de perfecte harmonie van het Hortamuseum.

 

De wandeling in de voormiddag besteedt aandacht aan de architectuur uit de Belle Époque, van neostijlen tot art nouveau. Hoogtepunt is een exclusief bezoek aan het Gemeentehuis, ontworpen door Albert Dumont. Het gebouw belichaamt als geen ander de waarden van een zegevierende burgerij, die kosten, noch moeite spaarde. Beelden van Isidoor De Rudder, Jef Lambeaux en vele anderen sieren het gebouw. Muurschilderingen van symbolisten als Fernand Khnopff, Albert Ciamberlani en Émile Fabry, wandtapijten van Hélène De Rudder dragen bij tot het rijkelijke interieur.

 

Tijdens de middag is er een vrije lunch in de buurt en vervolgens wandelen we naar het Hortamuseum, ondergebracht in het eigen huis en het atelier van Victor Horta. Dit art nouveau-juweel getuigt van het meesterschap dat de architect bereikt heeft in de behandeling van en het omgaan met de ruimte. Het bewaarde interieur, waarvan elk detail door de meester ontworpen is, heeft een betoverende schoonheid.

 

De afspraakplaats is eenvoudig te bereiken vanuit Noordstation of Zuidstation- metro lijn 3.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie