Tarieven:

 • 3.280,00 €
 • 3.080,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Sicilië is een door de goden gezegend land, te groot en vooral te rijk om in één keer te ontdekken. We genieten op deze reis van de rijkdom die het oosten van het eiland te bieden heeft.

Door de centrale ligging in de Middellandse Zee bezit Sicilië heel wat belangrijke overblijfselen van talloze beschavingen. Syracuse was de machtigste Griekse stad ooit, en door de ligging op een schiereiland ook de meest charmante stad van Sicilië. We bewonderen de barokke stadsplanning van Ragusa, Noto en Modica, die door de aardbeving van 1693 werden verwoest. De mozaïeken van de reusachtige Villa Casale behoren tot de meest geraffineerde uit de Romeinse tijd.

De antieke goden hadden een voorliefde voor het eiland, we komen ze regelmatig tegen. Vlakbij het hooggelegen Enna ligt de plek waar Proserpina door Pluto werd geschaakt. Langs het onvermijdelijke Taormina – een clichébeeld maar daarom niet minder mooi – bereiken we tenslotte Catania, de tweede stad van Sicilië, rijk aan barok (palazzo Biscari!), art nouveau en couleur locale.

Reisprogramma

Zaterdag 15 april 2023
We arriveren in de namiddag in de luchthaven van Catania. Per autocar volgen we de kustweg zuidwaarts. Die voert langs de resten van de belangrijke Griekse kolonie Megara Hyblæa, surrealistisch gelegen tussen de petrochemische bedrijven. We komen aan in Syracuse waar we inchecken in het hotel. We maken een avondwandeling op het schiereiland Ortygia, het bijzonder levendige centrum van Syracuse. Daarna genieten we van een gezamenlijk diner.

Zondag 16 april 2023
Syracuse werd reeds in 2005 opgenomen in de prestigieuze lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de voormiddag exploreren we de archeologische sites op het vasteland, ondergebracht in het Archeologisch Park Neapolis. Hoogtepunten zijn het Griekse theater, het belangrijkste van alle nog bestaande Griekse theaters, het Romeinse amfitheater, en de Latomie, de antieke kalksteengroeven waar slaven in erbarmelijke omstandigheden tewerkgesteld waren. Tijdens de 4de eeuw stierf Lucia hier de marteldood. Samen met Agatha uit Catania behoort zij tot de zeven primaire vrouwelijke heiligen. Het kerkje dat op de plek van de marteling gebouwd werd, bezit een werk van Caravaggio. We sluiten hier af met het bijzonder rijke, moderne Archeologisch Museum.
We rijden verder naar Noto, samen met Módica en Ragusa één van de drie beroemde barokstadjes die hun architecturale eenheid te danken hebben aan de verwoestende aardbeving van 1693. Reeds in 2002 werden ze als UNESCO Werelderfgoed ingeschreven. In het kleine, overzichtelijke Noto, bezoeken we het Palazzo Nicolaci en het charmante theater bezoeken. Op de terugweg naar Syracuse houden we stil bij de diepe kloof van de Cassibile.

Maandag 17 april 2023
We maken een grote excursie in het woeste berggebied ten westen van Syracuse. Nabij het mooie stadje Ferla ligt, omsloten door indrukwekkende kloofdalen, de prehistorische necropool van Pantalica, ook UNESCO Werelderfgoed sinds 2005. Ze omvat ca. 5000 rotsgraven uit de 13de tot de 8ste eeuw v.C. Het hooggelegen stadje Palazzolo Acreide bezit, naast de gebruikelijke dosis kerken en paleizen, ook heel wat art nouveaugevels. Na de gezamenlijke lunch bezoeken we de archeologische site van Akrai, gesticht in 664 v.C. door de Grieken van Syracuse.

Dinsdag 18 april
Op het schiereiland Ortygia verdringen zich op een beperkte ruimte (1 km lang en maximaal 400 m breed) tientallen paleizen en kerken. De kathedraal heeft zich genesteld in de antieke tempel van Athena. Op het meest zuidelijke punt van Ortygia staat het Castelo Maniace. In een van de paleizen is de Galleria Regionale ondergebracht, met werken van ondermeer Antonello da Messina en Caravaggio. Na dit bezoek rijden we verder naar Módica en Ragusa, die samen met Noto drie beroemde barokstadjes vormen. In Módica wandelen we naar de hoofdkerk San Giorgio. De voorgevel werd ontworpen in functie van de ligging van de kerk, bovenaan een enorme barokke trappenpartij van 250 treden. Voor Italianen echter is de stad synoniem voor chocolade.
Langs een diep uitgesneden vallei bereiken we tenslotte de derde barokstad, Ragusa, de grootste van de drie en tevens provinciehoofdplaats. We nemen onze intrek in Hotel Montreal*** gelegen in het 19de-eeuwse stadscentrum. De wandeling naar de barokwijk Ibla is bijzonder spectaculair. In de wirwar van straatjes is het niet moeilijk een aantrekkelijk restaurant te vinden. We keren te voet of met de stadsbus terug naar het hotel.

Woensdag 19 april 2023
Door het lege binnenland rijden we naar het pittoresk gelegen stadje Caltagirone, waar we eerst een wandeling maken door de monumentale begraafplaats met grootse eclectische en art nouveautempels. Bij alle Italianen staat de naam van het stadje gelijk aan keramiek. Felgekleurd aardewerk werd er al sinds de Oudheid geproduceerd. De barokpaleizen en -kerken (ook hier Werelderfgoed) zijn geschaard rond een bijzonder pittoreske trap waarvan de 142 treden bekleed zijn met majolicategels.
Na de groepslunch rijden we naar het stadje Piazza Armerina. In de nabijheid bevindt zich de archeologische site van Casale, Werelderfgoed sinds 1997. Vanaf 1929 werd hier een reusachtige villa uit de Late Keizertijd opgegraven, waarvan de meer dan 40 kamers en zalen geplaveid werden met wellicht de mooiste mozaïeken uit de Romeinse Oudheid. Nadien maken we een wandeling door het nabijgelegen stadje.
Tenslotte rijden we verder noordwaarts naar Enna. Deze kleine provinciehoofdplaats ligt op een tafelberg op bijna 1000 m hoogte, met een indrukwekkend panorama in alle windrichtingen. We maken een avondwandeling naar het kasteel om optimaal van het uitzicht op de Etna te genieten. We overnachten ook in Enna.

Donderdag 20 april 2023
Vanuit het hotel wandelen we langs alle bezienswaardigheden van Enna. In de kathedraal bewonderen we het werk van de uitgeweken Antwerpse schilder Guglielmo Borremans. Op het hoogste punt van de stad staat een mysterieuze, achthoekige toren, gebouwd onder keizer Frederik II.
Na een lange rit met steeds de vulkaan in het vizier bereiken we het stadje Bronte. Tijdens de lunch wagen we ons aan de heerlijke pasta met pistache, de lokale specialiteit.
In de omgeving bezoeken we het Castello di Nelson, een voormalige, 12de-eeuwse abdij die in 1799 door de koning van Napels aan Nelson werd geschonken. Zijn erfgenamen bewoonden het tot 1981. Huis en tuin vertonen een ongewone mix van Engelse en Siciliaanse elementen. We maken nog een stop in het middeleeuwse stadje Randazzo waar kerken en paleizen gebouwd zijn in een donkere lavasteen. We komen aan in Catania, de tweede stad van het eiland, waar we inchecken en samen genieten van een diner.

Vrijdag 21 april 2023
Vandaag exploreren we de oostkust ten noorden van Catania. Messina werd zwaar getroffen door de aardbeving van 1908, en heropgebouwd in laat-eclectische stijl met fascistische accenten aan de zeepromenade. Enkele bewaarde kerken getuigen nog van de vroegere rijkdom. We bezoeken het Museo Regionale met enkele topwerken van Caravaggio en van de in Messina geboren laatgotische schilder Antonello.
Na de vrije lunch bezoeken we het schitterend op de bergflank gelegen stadje Taormina. Dit luxueuze van oudsher befaamde vakantieresort lijkt minder op andere Siciliaanse stadjes dan op Capri, San Remo of Portofino. Geen ander antiek theater biedt aan de toeschouwer zo’n schitterend uitzicht als het in de rotswand uitgehouwen hellenistische theater van Taormina. Jaarlijks vindt hier, in juni, een filmfestival plaats. Daarna is er ruimschoots vrije tijd voor de ‘passeggiata’.

Zaterdag 22 april 2023
Tijdens de voormiddag bezoeken we de monumenten van Catania, gegroepeerd rond de barokke kathedraal, gewijd aan de beroemdste dochter, de heilige Agatha. Het middeleeuwse Castello Ursino is smaakvol ingericht als stadsmuseum. Tussen de imposante kloosters liggen de ruïnes van antieke theaters verscholen, evenals het bescheiden geboortehuis van Vincenzo Bellini. Naar hem is ook het befaamde operatheater genoemd.
Na de vrije lunch worden we opgewacht in het feërieke Palazzo Biscari, het mooiste van de vele barokke en laatbarokke paleizen van Catania. In de namiddag organiseren we nog een korte excursie naar Acireale, een stadje gekenmerkt door de Siciliaanse barokstijl.

Zondag 23 april 2023
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 3.280,00 €
 • 3.080,00 €

Voorschot

 • 1.300,00 €
 • De vroegboekkorting is van toepassing tot en met 22 januari 2023.

  Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 10/10/22, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt, 3 gezamenlijke lunches, 3 gezamenlijke diners, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooi chauffeur en lokale gids, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 519,00 € i
 • 130,90 € i
 • 192,50 € i
 • 152,96 € i
 • 224,94 € i
 • 139,40 € i
 • 205,00 € i
 • 161,46 € i
 • 237,44 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Zaterdag 15/04/23
Brussel - Milaan Linate 09.25 – 10.50 uur
Milaan Linate - Catania 13.30 – 15.15 uur

Zondag 23/04/23
Catania – Milaan Linate 12.50 – 14.40 uur
Milaan Linate - Brussel 17.55 –19.30 uur

Accommodatie

Hotel Alfeo (Siracusa, 1n)
https://www.alfeo.it/

Grand Hotel Ortigia***** (Siracusa, 2n)
https://www.grandhotelortigia.it/en/homepage/

Hotel Montreal*** (Ragusa, 1n)
https://www.montrealhotel.it/en

Hotel Bristol*** (Enna, 1n)
https://www.hotelbristolen.it

Hotel Le Dune*** (Catania, 3n)
https://ledunesicilyhotel.it

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie