Tarieven:

 • 2.775,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Sicilië is niet alleen ongewoon rijk en veelzijdig, het is ook een groot eiland. Op deze reis richten we ons op het westen van Sicilië. De tempels van Agrigento, Segesta en Selinunte behoren tot de mooiste uit de Oudheid. Monreale en Cefalù bezitten een schat aan romaanse mozaïeken en beeldhouwwerk. Palermo is één van die kunststeden waarop je nooit uitgekeken raakt. Maar de weg voert ook langs het ongenaakbare Erice, steeds in nevelen gehuld, langs het Fenicische Mozia temidden van de zoutpannen aan de westkust, langs het na een aardbeving herbouwde stadje Gibellina vol hedendaagse kunst, en langs de maniëristische bizarrerieën van de Villa Palagonia.

Reisprogramma

Maandag 25 april 2022
We vliegen via Milaan naar Palermo, waar de bus ons opwacht om ons naar Segesta te brengen. Op een prachtige site, met zicht op zee, liggen de mysterieuze resten van de antieke stad. De tempel en het theater lijken Grieks, maar vertonen bij nader inzicht heel wat afwijkingen. Enkele kilometers verder pronkt, ook op een panoramische plek, het grootse monument voor de slag bij Calatafimi. In 1860 versloegen de roodhemden van Garibaldi het leger van de Bourbon-koning van Napels en openden zo de weg naar de Italiaanse eenmaking. In Trapani nemen we onze intrek in ons hotel. 's Avonds maken we een korte wandeling in het stemmige stadje dat als een sikkel uit de Tyrrheense Zee priemt.

Dinsdag 26 april 2022
Na het ontbijt bezoeken we Trapani te voet. De provinciehoofdplaats van West-Sicilië bezit talloze historische kerken en paleizen. Indrukwekkend zijn de twintig houten praalwagens met scènes uit de Passie, die bewaard worden in de Purgatorio-kerk. Ze getuigen van de eeuwenlange verbondenheid met Spanje. Het stadsmuseum Pepoli bezit een mooie collectie beelden, schilderijen en schitterende objecten in koraal, een plaatselijke traditie.
We maken een ritje door het zoutwinningsgebied ten zuiden van de stad, en lunchen er met zicht op zee. Na de lunch klimmen we met de kabellift naar het bijna duizend meter hoger gelegen stadje Erice. Venus die er van oudsher vereerd werd, heeft bijna onmerkbaar plaats gemaakt voor de Maagd. Je stapt er door de prehistorische muur recht de middeleeuwen binnen. Elk hoekje is een postkaart. We keren nadien terug naar Trapani.

Woensdag 27 april 2022
Na het ontbijt rijden we zuidwaarts langs de kust, en nemen de boot naar het Mozia. Het groene eilandje was ooit de belangrijkste Fenicische handelsnederzetting op Sicilië. De archeologen zijn al meer dan een eeuw aan het opgraven, maar de vondsten blijven verrassen. Bijzonder is het marmeren beeld van de Jongeling uit de 5de eeuw v.C.
Met de bus gaat het verder naar Marsala. De naam van het stadje is verbonden met de likeurwijn die enkele Engelse ondernemers ontwikkelden. Voor Italianen is het de landingsplaats van de Mille, de duizend vrijwilligers onder Garibaldi. Voor ons is het een aangenaam, nog helemaal ommuurd stadje met een verrassende collectie Brusselse wandtapijten en een rijk archeologisch museum. Na de vrije lunch gaan we te voet verder naar de archeologische museum Baglio Anselmi waar we Fenicische schepen kunnen bewonderen.
De bus brengt ons daarna naar Mazara del Vallo, de grootste vissershaven van het eiland. Ook hier bezit het museum een antiek pronkstuk, gered uit een gezonken schip: de Dansende Sater, een meer dan 2,5 meter hoog brons uit de 3de eeuw v.C. We nemen ’s avonds onze intrek in het hotel in Selinunte, een spontaan gegroeid badplaatsje nabij de beroemde ruïnes.

Donderdag 28 april 2022
We starten de dag met een bezoek aan de uitgestrekte archeologische zone van Selinunte, een Griekse kolonie, gesticht in 628 v.C. en totaal verwoest door Carthago in 409 v.C. De heropgebouwde tempel E, vermoedelijk gewijd aan Hera, laat een grootse indruk na.
In het nabijgelegen stadje Castelvetrano bewonderen we de Efebe, een elegant bronzen beeldje uit de 5de eeuw v.C. We lunchen in een nabijgelegen herenhoeve, en ontdekken een van de best bewaarde romaanse kerkjes van Zuid-Italië, in Arabisch-Normandische stijl. We rijden van het ene uiterste naar het andere. Onze volgende halte geldt namelijk Gibellina Nuova, een stadje dat na de verwoestende aardbeving van 1968 uit het niets verrees. Alle toenmalige Italiaanse kunstenaars leverden hun bijdrage, zowel op het gebied van architectuur als van beeldhouwkunst of kunstambachten. Mimmo Paladino steelt de show met zijn zoutberg waaruit paarden oprijzen. De mooie kustweg voert ons door een leeg gebied naar Agrigento.

Vrijdag 29 april 2022
Het zeer uitgestrekte archeologische park van Akragas in de stad Agrigento behoort zonder twijfel tot de meest imponerende van de Griekse oudheid. Zowel de kwaliteit van de tempels als de ligging op een heuvelrug boven de zee dragen hiertoe bij. Het modern ingerichte museum bezit talloze topwerken. Maar de stad van Pirandello en Leonardo Sciascia is meer dan een antieke site. Ook het middeleeuwse Agrigento, gelegen op de oude akropolis, is een bezoek waard. In de onmiddellijke omgeving ontdekken we nog een pittoresk barokstadje: Naro en/of Palma di Montechiaro. Dit laatste leverde het décor voor de roman ‘Il Gattopardo’ van Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Zaterdag 30 april 2022
Na het ontbijt rijden we dwars door het bergachtige binnenland naar de noordkust. De aanblik van Cefalù, met de romaanse kerk die uitsteekt boven het kuststadje, en het geheel gedomineerd door een dreigende rots, is een echt cliché-beeld dat in geen enkel Italiaans restaurant in België ontbreekt. We bezoeken stad en kathedraal, en ontdekken in het museum het mysterieuze portret van een onbekende man door Antonello da Messina. Na de vrije lunch volgen we de kustweg westwaarts naar het stadje Bagheria. Hier bouwde tijdens de 17de en 18de eeuw de Palermitaanse adel volop buitenverblijven. Het bekendste is wel de Villa Palagonia, met een bizarre reeks sculpturen die Goethe totaal verrast bij zijn bezoek in 1787. In de indrukwekkende Villa Cattolica wordt nu het werk geëxposeerd van Renato Guttuso, Sicilië’s meest bekende moderne schilder. Onze dag eindigt in Palermo.

Zondag 1 mei 2022
De dag is helemaal gewijd aan de ontdekking van de Siciliaanse hoofdstad. Palermo werd gesticht door de Feniciërs, en kwam achtereenvolgens onder de heerschappij van de Carthaginezen, Rome, de Vandalen, Byzantium, de Arabieren, de Normandiërs, de Zwaben, de Angevijnen, de Spanjaarden (die er drie eeuwen bleven) en de Bourbons terecht. En allen lieten ze sporen na. Onze aandacht gaat vooral naar de romaanse kerken en paleizen uit de Normandische en Zwabische tijd, en de barokgebouwen uit de Spaanse tijd. De mozaïeken in het Paleis van de Noormannen en de beelden in stuc van Giacomo Serpotta behoren tot het wereldpatrimonium. De wandeling wordt onderbroken voor een vrije lunch.

Maandag 2 mei 2022
Na het ontbijt verkennen we per bus de onmiddellijke omgeving van de stad. Van de veelbezongen Arabische tuinen rest nog het lustpaviljoen La Zisa. Het vlakbij gelegen klooster van de Capucijnen is dan weer berucht omwille van de macabere crypte.
Het hooggelegen stadje Monreale bezit wellicht een van de allermooiste romaanse kerken en kloosterpanden. Zowel de mozaïeken als de kapitelen zijn absolute topklasse.
Na de vrije lunch rijden we de Monte Pellegrino op, de heilige berg van Palermo. Hier bezoeken we de fel vereerde grot van de heilige Rosalia, en genieten van het mooie panorama. Aan de voet van de berg ligt de badplaats Mondello, met heel wat stemmige architectuur uit de belle époque. We dineren samen in een restaurant aan zee.

Dinsdag 3 mei 2022
Na het ontbijt bezoeken we het Museum voor Schone Kunsten, ondergebracht in het laatgotische Palazzo Abatellis. Het bezit een prachtige collectie schilder- en beeldhouwwerken, zeer mooi gepresteerd. Ook hier steelt Antonello de show met een onvergetelijke Maria van een Annunciatie.
We genieten verder van een privé bezoek aan Palazzo Gangi, welbekend uit de grote balscène in Visconti’s film ‘Il Gattopardo’. In de namiddag staan het Archeologisch museum en een wandeling langs de Oratoria van Serpotta op ons programma.

Woensdag 4 mei 2022
Na het ontbijt genieten we van wat vrije tijd in de Siciliaanse hoofdstad. Tegen de middag brengt de bus ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 2.775,00 €

Voorschot

 • 1.150,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 23/7/21, transfers en excursies met comfortabele autocar (geen toilet), verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Vittoria**** (Trapani), Hotel Admeto**** (Selinunte), Hotel Costa Azzura**** (Agrigento) en Hotel Ai Cavalieri**** (Palermo), 3 gezamenlijke lunches (op 25, 26 en 28/4), 4 gezamenlijke diners (op 27, 29 en 30/4, en op 2/5) toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooi chauffeur en lokale gids, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 346,00 € i
 • 111,00 € i
 • 166,50 € i
 • 124,84 € i
 • 187,26 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Maandag 25/04/22:
Brussel – München 07:00 - 08:15 uur
München – Palermo 09:10 - 11:10 uur

Woensdag 04/05/22
Palermo – Zürich 14:35 - 16:40 uur
Zürich – Brussel 18:15 - 19:30 uur

Accommodatie

Hotel Vittoria**** (2n, Trapani):
https://www.hotelvittoriatrapani.it
Hotel Admeto**** (1n, Selinunte): https://www.hoteladmeto.it/
Hotel Costa Azzura**** (2n, Agrigento): https://www.hotelcostazzurra.it/
Hotel Ai Cavalieri**** (4n, Palermo): http://www.aicavalierihotel.it/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.
Singles verblijven in Hotel Vittoria**** in echte single kamers met een eenpersoonsbed.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19

Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie