Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51267388036_2ac977e205_o

In de populaire verbeelding gaan seks en de middeleeuwen nauwelijks samen. Volgens het cliché werd seksualiteit in deze duistere, barbaarse periode onderdrukt door religieus schuldbesef en was van vrije liefde en emancipatie weinig sprake. Maar wist je dat er sommige geneeskundigen orgasmes bij vrouwen aanmoedigden als medicijn? Dat de middeleeuwse kerk vrije partnerkeuze belangrijker vond dan gearrangeerde huwelijken? Dat prostitutie in heel wat steden getolereerd werd en seks voor het huwelijk geen uitzondering was? De middeleeuwen waren dus niet voor een gat te vangen op vlak van seksualiteitsbeleving.

In deze cursus breken we met de clichés en bekijken we seksualiteit in de middeleeuwen en vroegmoderne tijd op een genuanceerde en gelaagde manier. Van ideeën over lichamelijkheid en voortplanting tot veranderende schoonheidsidealen, verboden seksualiteit en de representatie van liefde en lust in de beeldende kunsten. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Leerrijke inhoud, makkelijk om in te loggen en zeer enthousiaste leraar"
– catherine quintens (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie