* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Gedurende eeuwen was Schotland een koninkrijk met fragiele machtsevenwichten tussen lokale heersers en clans, constante Engelse dreiging en telkens wederkerende oorlogen en burgeroorlogen. Tegenwoordig zijn de Schotten een gastvrij volk. Zeker sinds de negentiende eeuw, toen ze ontdekten dat de half vernietigde burchten, de glorierijke slagvelden, de onherbergzame natuur en de vernietigde abdijen die als littekens door hun landschappen liepen, horden Victoriaanse toeristen aantrokken. Sir Walter Scott was de eerste die begreep dat er geld te verdienen viel met dat verleden. Hij maakte van Schotland definitief het gastvrije land van doedelzakken, kilts, ruïnes, vergeten koningen en oude veldslagen.

Deze negendaagse rondreis is een klassieke Schotlandreis die je al op de derde dag naar de hoofdstad van de Highlands brengt. We kruisen het pad van Schotse helden, zoals William Wallace, Robert the Bruce en Bonnie prince Charlie. Uiteraard is ook de natuur alom tegenwoordig. We bezoeken enkele eilanden en genieten van adembenemende landschappen. David Vergauwen laat je de geschiedenis en de cultuur van deze natie grondig verkennen. Het wordt een reis als geen ander. 

Reisprogramma

Dinsdag 4 mei 2021
Op de eerste dag verkennen we Edinburgh, zonder twijfel de culturele hoofdplaats van Schotland. Een stadswandeling laat ons kennis maken met de boeiende geschiedenis van deze stad die uit een Old Town en een New Town bestaat.

Woensdag 5 mei 2021
Er is geen beter museum te vinden om de geschiedenis van Schotland te leren kennen dan het National Museum of Scotland. Hier krijg je een degelijke inleiding op de Schotse geschiedenis en cultuur. Na de middag begeven we ons naar The National Gallery op zoek naar enkele hoogtepunten van de Europese en – jawel – Schotse schilderkunst.

Donderdag 6 mei 2021
We brengen vandaag een bezoek aan een van de indrukwekkende aristocratische landhuizen in Lothian - Gosford House - en begeven ons na de middag naar het legendarische slagveld Bannockburn, waar Robert the Bruce precies 700 jaar geleden het ridderleger van de Engelse Koning Edward II versloeg. We eindigen de dag in het spectaculaire Stirling Castle, een typische laatmiddeleeuwse burcht met alles erop en eraan. We overnachten opnieuw in Edinburgh.

Vrijdag 7 mei 2021
Op de vierde dag brengt de bus ons naar Inverness, de meest noordelijke stad van het Verenigd Koninkrijk. Onderweg maken we drie stops: een in Falkland Palace, waar Mary Queen of Scots nog tennis speelde, een in Scone Palace, waar de Schotse koningen van ouds werden gekroond, en het indrukwekkende Blair Castle. We overnachten in Inverness.

Zaterdag 8 mei 2021
In 1745/46 verzamelden heel wat Schotten zich opnieuw achter het banier van een Stuart: Bonnie prince Charlie. In een tot de verbeelding sprekende campagne die hem de kronen van Engeland, Schotland en Ierland opleveren, zette hij de in Londen residerende Koning George II danig onder druk. De prins werd echter vernietigend verslagen in een slag bij Culloden. De heide waarop dat gebeurde is voor de Schotten ook vandaag nog heilige grond en is het bezoeken waard. Een daaropvolgend bezoek aan Fort George met haar prachtig uitzicht, maakt duidelijk wat volgde op deze nederlaag. Er is ook wat vrije tijd voorzien in Inverness, waar we ook overnachten.

Zondag 9 mei 2021
Vervolgens beginnen we onze afdaling langsheen de westkust van Schotland. Een bezoek aan Loch Ness mag niet ontbreken. De ruïne van Urquhart Castle in dat meer is een van de meest gefotografeerde Schotse monumenten. Rond de middag bezoeken we het charmante Fort William en tonen we u het Caldonian Canal, een knap staaltje Victoriaans ingenieurswerk. We bezoeken ook Glenfinnan, de plaats waar Bonnie prince Charlie aan land kwam tijdens de Schotse opstand van 1745/46. We overnachten op het idyllische eiland Mull.

Maandag 10 mei 2021
De dag nadien kiezen we het ruime sop voor wat bekend staat als een van de mooiste daguitstappen in het Verenigd Koninkrijk. We bezoeken het eiland Mull, het veel kleinere eiland Iona, waar Saint Columba in de 6de eeuw zijn invloedrijke abdij bouwde en waar in de eeuwen daaropvolgend de Lords of the Isles begraven werden. Tenslotte bezoeken we ook het onbewoonde eiland Staffa, ook bezocht door de componist Felix Mendelssohn, waar men met een beetje geluk de papegaaiduiker kan zien. We overnachten opnieuw op Mull.

Dinsdag 11 mei 2021
Een bezoek aan Inveraray Castle laat ons kennismaken met Clan Campbell. Ons hoofddoel is echter Glasgow, waar we de beroemde Schotse jugendstilkunstenaars Charles Rennie Mackintosh en Margaret MacDonald leren kennen. We bezoeken er het fantastische House for an Art Lover. We overnachten in Glasgow.

Woensdag 12 mei 2021
Op de laatste dag brengen we een bezoek aan de whisky distillery van Glenkinchie, zodat we in de juiste stemming het vliegtuig weer op kunnen.

Vervoer

Vliegtuig

Accommodatie

Apex Grassmarket Hotel****
https://www.apexhotels.co.uk/apex-grassmarket-hotel

Penta Hotel****
https://www.pentahotels.com/hotels-destinations/united-kingdom/inverness?

Crerar Isle of Mull Hotel & Spa***
https://www.crerarhotels.com/isle-of-mull-hotel-spa

Grand Central Hotel****
https://grand-central.hotelsofglasgow.com/nl/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 3,75% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 5,6% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 3,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 5,6% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie