Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48012382912_1891177128_o-2

Wie denkt aan surrealisme, denkt vaak onmiddellijk aan de excentrieke Spanjaard Salvador Dalí. Door zijn surrealistische levensstijl en zijn geflirt met de commerciële media werd en wordt hij vaak als een karikatuur van zichzelf gezien. Jammer, want wie doorheen de vulgarisatie van zijn werk en persoon kijkt, ziet een groot en veelzijdig kunstenaar. 

Salvador Dalí was gefascineerd door de psychoanalyse van Freud, wat vooral in zijn surrealistische periode duidelijk is. Door zijn eigen droombeelden in een gedetailleerd realistische stijl vast te leggen, verkende hij het universele bewustzijn. De unieke versmelting van het mystieke en het levensechte was een kenmerk dat Dalí deelde met zijn Spaanse voorgangers Velasquez, El Greco en Zurbarán. Maar hij deed het dan wel op zijn eigen, onconventionele manier.

We hebben aandacht voor de mens Dalí, voor de symboliek in zijn kunst, zijn interesse voor wetenschap en religie, en voor zijn interactie met de kunstgeschiedenis. Dit levert ons een verrassend heldere kijk op een bevreemdende en paradoxale wereld.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie