Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
41892892125_2f801b29a8_o

Satyagraha, ‘de kracht van de waarheid’, is de leer van Mahatma Gandhi die een geweldloze burgeropstand tegen een onrechtvaardige orde vooropstelt. De leer bestaat uit principes zoals geweldloosheid, waarachtigheid, afstand doen van bezittingen, onbevreesdheid en een gelijke behandeling van alle religies.

 

In navolging van zijn opera Einstein on the Beach (1978) vervolgde componist Philip Glass met Satyagraha (1980) de idee van een opera die de grenzen van tijd en ruimte overschrijdt en die zich ontwikkelt aan de hand van een reeks associatieve beelden. Opera Vlaanderen presenteert, na de opzienbaren- de productie van Akhnaten(seizoen 2014-2015) met Satyagraha een ander ‘Glass-monument’ van formaat.

 

Genoeg invalshoeken voor een substantiële Rondomdag waarin niet alleen de figuur en de leer van de Indische activist en politicus Mahatma Gandhi grondig worden bekeken maar waarin ook Glass’ dramatische opzet met de opera en de productie van Sidi Larbi Cherkaoui alle aandacht krijgen. Je gidsen gedurende die dag zijn Valerie Delaey en dramaturg Koen Bollen.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie