Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53215375608_70efc8846f_o

In het najaar brengt het KMKG in Brussel de retrospectieve tentoonstelling ‘Josef Hoffmann, In de ban van schoonheid’. Tijdens de rondleiding krijg je de unieke gelegenheid om een kunstenaar te ontdekken voor wie schoonheid een absolute vereiste was voor individuele en sociale transformatie.

Architect en ontwerper Josef Hoffmann (1870-1956) was een spilfiguur in het Weens Modernisme en de Wiener Werkstätte. De tijdloze schoonheid van Hoffmanns creaties toont niet enkel zijn belang als historische figuur, maar ook als bron van inspiratie. Elk onderdeel van de tentoonstelling is opgebouwd rond een of meer maquettes die dienstdoen als voorbeeld en referentiepunt voor constellaties meubelstukken, voorwerpen, ontwerpen, textiel en documenten.

Zo ontdek je de divers aspecten van de artistieke productie van Hoffmann – architectuur, design, decoratieve kunsten, scenografie, schrijfkunst of onderwijs – en krijg je meer inzicht in de idealen van Hoffmann met aandacht voor de ideologische en sociale omstandigheden waaronder ze tot stand kwamen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie