Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
44549968190_510e1aab83_o

Rome is zonder twijfel één van de mooiste en meest fascinerende steden van Europa, rijk in geschiedenis, archeologie en kunst.  Men zegt dat je hier je hele leven kan wonen en nog niets alles hebt gezien.

Tijdens deze reis schenken we in het bijzonder aandacht aan de minder bekende sporen van het antieke verleden van Rome, met recent ontdekte sites en monumenten die bij het brede publiek minder gekend zijn. 

Aan de hand van een aantal wandelingen in zeer uiteenlopende wijken van de stad wordt men ondergedompeld in het Romeinse verleden van de stad, van een gigantische afvalberg tot weelderige woningen.

Reisprogramma
Donderdag 7 november 2019
In de vroege ochtend vliegen we van Brussel naar Rome. Vandaag brengen we de dag door in Portus en Ostia Antica. We gaan rechtstreeks van de luchthaven met de bus naar het zeer nabijgelegen Portus, de indrukwekkende havenzone die in opdracht van keizers Claudius en Trajanus werd aangelegd. Vervolgens verkennen we de Isola Sacra, een begraafplaats met zeer goed bewaarde grafmonumenten. Daarna brengen we een bezoek aan Ostia Antica met haar vele huizen en appartementencomplexen, badgebouwen, opslagplaatsen en tempels. Hier krijgt men een heel goed beeld van een Romeinse stad met al haar faciliteiten. De bus brengt ons in de late namiddag naar ons hotel in het centrum van Rome waar we vier nachten zullen verblijven.

Vrijdag 8 november 2019
Na het ontbijt maken we een wandeling in de omgeving van ons hotel. Een wijk met beroemde gebouwen zoals de thermen van Diocletianus maar ook minder bekende Romeinse monumenten zoals het grafmonument van een jonge dichter en de Castra Praetoria, het kamp van de Praetoriaanse garde, de lijfwacht van de Romeinse keizer. Vandaag brengen we eveneens een bezoek aan de uitzonderlijk goed bewaarde necropool van de Via Triumphalis in Vaticaanstad.

Zaterdag 9 november 2019
In de voormiddag nemen we de metro naar de Piramide van Cestius en verkennen we de minder toeristische wijk Testaccio. In de Romeinse periode lag hier een haven met indrukwekkende opslagplaatsen. De gezellige overdekte markt, gebouwd bovenop een Romeinse graanopslagplaats, is een ideale plek om te lunchen. In de vroege namiddag bezoeken we het Museo Centrale Montemartini, waar een deel van de prachtige collectie van de Capitolijnse Musea te zien is in een uniek kader, de voormalige elektriciteitscentrale van Rome. We eindigen onze dag in het bruisende centrum van Rome. We maken een wandeling op het Marsveld (Campus Martius) met onder meer het Theater van Marcellus, de Republikeinse tempels aan de Largo Argentina, het beroemde Pantheon, de Tempel van de vergoddelijkte Hadrianus, de Zuil van Marcus Aurelius, de Ara Pacis en het Mausoleum van Augustus.

Zondag 10 november 2019
In de voormiddag bezoeken we de rijke Romeinse huizen onder het Palazzo Valentini en de Domus Aurea (het ‘Gouden Huis’ van keizer Nero). Via deels virtuele rondleidingen worden beide sites terug tot leven gebracht. We nemen vervolgens de metro naar het in 2017 geopende station van San Giovanni waar er aan de hand van een rijke archeologische collectie uitgebreid wordt stilgestaan bij de recente en bijzondere ontdekkingen in het kader van de aanleg van metrolijn C. We nemen de metro terug naar het centrum voor een bezoek aan de omgeving van de Trevifontein waar we aan de hand van een aantal recent ontdekte sites stilstaan bij de watervoorziening van de stad.

Maandag 11 november 2019
In de ochtend brengen we een bezoek aan de grote tentoonstelling gewijd aan Pompeji en Santorini in de Scuderie del Quirinale (let op: dit bezoek is onder voorbehoud aangezien de programmatie van de tentoonstelling nog officieel moet bevestigd worden). Na afloop is iedereen vrij om nog even te genieten van de stad alvorens naar de luchthaven van Fiumicino te vertrekken voor de vlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie