Tarieven:

 • 3.985,00 €

Met Amarant ontdekken we in 2023 voor het eerst de Dodekanesos. Deze eilandengroep kent een lange, boeiende geschiedenis, en is daarom beslist een reis waard. 

Kos en Rhodos zijn er de grootste eilanden. Zij kenden in de Oudheid een bloeiende beschaving: Kos omwille van het Asklepieion, een complex gewijd aan de god van de genezing, en Rhodos als florerend handelsimperium. De deling van het Romeinse Rijk maakte dat de eilandengroep onder Byzantijns bestuur kwamen. In de latere middeleeuwen bleven de eilanden Byzantijns maar zorgde een zwak centraal gezag ervoor dat er een grote mate van autonomie was. Daardoor konden lokale heersers zich meester maken van de macht. Soms waren dat Grieken, maar vaak ook Frankische en Italiaanse baronnen. 

In 1309 veroverde de Johannieterorde een groot deel van de huidige Dodekanesos en vestigde een kruisvaardersstaat met als hoofdstad Rhodos. Op verschillende eilanden herinneren de restanten van verdedigingswerken en kastelen aan het bestuur van de Johannieters. In 1522 werd de eilandengroep veroverd door de Osmaanse Turken onder Süleyman I. Na Wereldoorlog I viel de Dodekanesos onder Italiaans bestuur, ook daarvan getuigen nog veel overgebleven gebouwen. Na Wereldoorlog II werden de eilanden pas Grieks. 

Onnodig te zeggen dus dat de Dodekanessos historisch en cultuurhistorisch bijzonder interessant is! De culturele hoogtepunten van onze reis zijn zonder twijfel de middeleeuwse binnenstad van Rhodos, het klooster van Johannes-de-Theoloog en het Asklepieion op Kos. Maar ook het ontstaan en de ontwikkeling van de geneeskunde en de sporen van de de kruistochten in Griekenland komen aan bod. En zoals altijd in Griekenland genieten we van kleine stadjes, gezellige steegjes, de natuur en lekkere maaltijden. 

Ben je benieuwd naar het programma en wat we precies bezoeken? Heb je nog praktische vragen? Maak je graag al eens kennis met Peter De Smet? 

Schrijf je dan in voor de gratis online reisontmoeting op maandag 20 maart.

Reisprogramma

Dinsdag 5 september 2023 – Rhodos
We vliegen rechtstreeks naar het grootste eiland van de Dodekanesos: Rhodos. We verblijven in een hotel op wandelafstand van het midddeleeuwse hart van de gelijknamige stad. We maken kennis met het gezellige Rhodos en dineren er ’s avonds samen.

Woensdag 6 september 2023 – Rhodos
Vandaag ontdekken we het oude Rhodos. Op ons programma staan ondermeer het Archeologisch Museum en het Paleis van de grootmeester van de ridders van Rhodos. De archeologische verzameling van de stad bevindt zich eveneens in een middeleeuws gebouw dat getuigt van de macht van de hospitaalridders van Sint-Jan. We bewonderen er het rijke erfgoed van Rhodos. Er is ook tijd voorzien om te verdwalen in de smalle straatjes van de heerlijke oude stad.

Donderdag 7 september 2023 – daguitstap Rhodos
Na het ontbijt nemen we de bus voor de eerste verkenning van het eiland. We volgen de kustlijn zuidwestwaarts en houden na een tiental kilometer halt in Filerimos. In de Oudheid bevond zich hier de stad Ialyssos met haar Acropolis en ondermeer een tempel van Athena Polias en van Zeus Polias. In de vroegchristelijke periode is hier de kerk van Moeder-Gods gebouwd en een doopkapel. Toen de ridders van de Johannieterorde het eiland bezetten, maakten ze van de Byzantijnse kerk een katholieke kerk en bouwden ze er een klooster. Verder langs de kust ligt de mooie site van Kamiros, ooit bekend van de wijn en de olijfolie waarvan Homeros al gewag maakte. De huidige overblijfselen dateren uit de Hellenistische tijd, nadat in 226 V.C. de stad door een aardbeving was verwoest. We lunchen in de buurt in een aangenaam restaurant. Op de terugweg zien we het silhouet van het fort van Monolithos, een fort dat nooit ofte nimmer werd ingenomen.

Vrijdag 8 september 2023 – daguitstap Rhodos
Op ongeveer 50 km langs de oostelijke kust van het eiland bevindt zich het stadje Lindos. De witte huizen en de smalle straatjes liggen tussen de berg met de akropolis van Rhodos - Monte Smith - en het strand. We wandelen er door de aangenamen steegjes, beklimmen de akropolis en bezoeken er de kerk van Onze-Lieve-Vrouw.

Zaterdag 9 september 2023 – Patmos
Deze voormiddag nemen we de ferry richting Patmos. Na een vijftal uur bereiken wij eindelijk dit kleine eiland en betrekken we onze kamers in Hotel Skala gelegen bij de zee en het centrum van het stadje. We lunchen er samen en daarna genieten we van wat vrije tijd.

Zondag 10 september 2023 – daguitstap Patmos
Na het ontbijt bezoeken we het beroemde Klooster van Johannes de theoloog. Dit machtige klooster werd al in 1088 gesticht en is genoemd naar de auteur van het boek Openbaringen die op Patmos leefde. Het klooster, het bijbehorende dorpje Chora en de Grot van de Apocalyps behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. We rijden verder naar de haven van Skala waar we genieten van een lunch. In de late namiddag wandelen we door het gezellige Chora en dineren we er in een lokaal restaurant.

Maandag 11 september 2023 – Kos
We nemen de ferry naar het volgende eiland: Kos. Daar genieten we eerst samen van een lunch in het oude stadscentrum. In de namiddag wandelen we naar de Agora en bestuderen we de oude archeologische resten van nabij. De getuigenissen van het dagelijkse leven van weleer zijn talrijk. Er waren badhuizen, tempels en woningen, soms voorzien van mooie mozaïeken en zuilen met gesculpteerde kapitelen. Een beschermende muur van 2,5 m hoog bleef over een afstand van zowat 80 meter bewaard! Er zijn ook indrukwekkende resten van een christelijke basiliek. De archeologen onder ons zullen hier hun hart ophalen. We wandelen terug naar het hotel om ons te verfrissen. Daarna gaan we opnieuw te voet op pad om samen te dineren.

Dinsdag 12 september 2023 – daguitstap Kos
Op 5km van het hotel ligt één van de belangrijkste opgravingen van de Dodekanesos: het befaamde Asklepieion, ooit het meest befaamde ziekenhuis in de antieke tijd. Het was hier, op Kos, dat de Hippocrates, de ‘Vader van de Geneeskunde’, beroemd en alombekend van zijn Eed van Hippocrates, leefde. Het Asklepieion ligt op een heuvel en bestaat uit drie grote terrassen, verbonden met elkaar door zeer brede trappen. Op het hoogste terras stond de grote marmeren tempel van Asklepios, god van de geneeskunde. Op het middelste terras stond een tweede tempel van Asklepios, een tempel van Apollo en een altaar uit de 4de eeuw V.C. Met de bus gaat het verder naar het bergdorpje Zia waar we samen lunchen. Daarna is er wat vrij tijd om het dorpje te ontdekken.

Woensdag 13 september 2023 – daguitstap Nisyros
Vandaag staat een daguitstap op het programma: vanuit de haven van Kardamena nemen we de ferry naar het eiland Nisyros. Net zoals dat andere eiland Santorini is ook Nisyros bekend omwille van de vulkanische ondergrond. We rijden dan ook per bus naar de vulkaan rijden en bezoeken daar het Museum van de vulkaan. In het dorpje Mandraki ontdekken we het Archeologisch Museum, een klein maar fijn museum met een mooie verzameling artefacten uit de Oudheid.

Donderdag 14 september 2023 – Kos
Het Archeologisch Museum van de stad Kos is meer dan de moeite waard. Het is een imposant museum met een al even imposante collectie. De verklaring hiervoor? De aantrekkingskracht van het Asklepieion! We nemen de tijd om dit museum te verkennen. Daarna bezoeken we het Fort van Neratzia. Deze machtige versterking werd door de Johannieters gebouwd. Na zware schade door een aardbeving in 2017 is het fort 2021 gelukkig opnieuw open voor het publiek. We besluiten de dag in het Casa Romana. En opnieuw kunnen we spreken van een imposant en indrukwekkend monument. De exuberante reconstructie werd gebouwd op de ruïnes van een oud herenhuis. We besluiten onze reis met een laatste diner samen.

Vrijdag 15 september 2023 – terugkeer
Na ons ontbijt vliegen we vanuit Kos rechtstreeks terug naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 3.985,00 €

Voorschot

 • 1.600,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 4/10/22, transfers en excursies met comfortabele autocar en/of ferry, verblijf op basis van kamer met ontbijt, gezamenlijke diners (5/9 t.e.m. 14/9), gezamenlijke lunches (6/9 t.e.m. 14/9), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet en Argiris Angelou (lokale, Nederlandstalige gids), reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 370,00 € i
 • 169,36 € i
 • 308,84 € i
 • 185,09 € i
 • 337,51 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Dinsdag 05/09/23 Brussel – Rhodos 06:00 –10:30 uur
Vrijdag 15/09/23 Kos – Brussel 17:20 –20:00 uur

Accommodatie

Mercure Rhodes Alexia Hotel & Spa (Rhodos, 4n) ****https://all.accor.com/hotel/B6P2/index.nl.shtml

Hotel Skala *** (Patmos, 2n)
https://www.skalahotel.gr/

Hotel Alexandra ****(Kos, 4n)
https://www.alexandrahotels.com/

We verblijven in deze of gelijkwaardig hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie