Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51856292739_e57358eb32_o
51856623020_1f8f355c6b_o
51855964486_c9d2e08d02_o

"Dit is een cursus in samenwerking met Cultuurcentrum Schoten. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Het bloed van Christus, de drinkkom van Sint-Franciscus, de lijkwade van Turijn … allemaal voorbeelden van relieken, overblijfselen van een heilige of voorwerpen waarmee een heilige in contact is geweest. Ze worden vaak in bijzondere reliekschrijnen bewaard in kerken, kathedralen en kloosters.

 

De traditie om helden te herinneren bestaat vandaag de dag nog steeds. Denk maar aan de verkoop van een bezweet T-shirt van Maradona of een gesigneerd album van The Beatles.

 

Samen met Jeroen Reyniers ontdek je welke heiligen er in ons land voorkomen, waarom ze zo populair zijn, of ze echt bestaan hebben. Hij vertelt je wat er allemaal in de reliekschrijnen verborgen zit en hoe ze dat met de nieuwste technologische snufjes gevonden hebben.

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie