Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51990380866_18fc769e3c_o
51990447928_b7eed4c7a8_o
51990449033_de3dba7538_o

Qatar mag dan wel het gastland zijn van het WK voetbal in 2022, de kleine golfstaat heeft ook de cultuurliefhebber veel te bieden. In deze cursus doorprikken we de clichés en dompelen we ons onder in de hoofdstad Doha, de rivaal van het naburige Dubai en Abu Dhabi. De skyline van Doha – te bewonderen vanop het iconische Museum of Islamic Art (I.M Pei) – blijft zich in sneltempo transformeren.

Qatar profileert zich tegenwoordig ook als het mekka van kunst en architectuur aan de Perzische Golf. Het National Museum (Jean Nouvel) is het laatste pronkstuk dat perfect aansluit bij het Mathaf Arab Museum of Modern Art met focus op moderne en hedendaagse kunst vanuit Arabisch perspectief. Verder springt ook de futuristische Qatar National Library (R. Koolhaas) in het oog net als de gestileerde façades van de vele faculteiten Education City.

Tenslotte hebben we het ook over de sociale en politieke ontwikkelingen. Qatar zoekt een delicaat evenwicht tussen een moderne identiteit en respect voor de lokale tradities.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie