Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Statue of Theseus, Syntagma Square. Athens. Greece.
52922036191_28350d3acb_o
52922193004_9e895a50e7_o

Na ‘Helden op reis’ en ‘Femina’ plannen we een nieuwe verkenning van de boeiende wereld van de Griekse mythen. De polis of stadstaat speelt een grote rol in de Griekse geschiedenis en dus is het logisch dat veel goden en andere mythologische figuren nauw verbonden zijn met een bepaalde stad. Vanuit deze invalshoek maken we kennis met goden en helden die in de vorige cursussen nog niet aan bod gekomen zijn. Zeker van de partij: de godin Demeter in Eleusis, de goden Hermes in Pylos, Apollo in Delphi en op Delos, Dionysos in Thebe. Maar ook de helden Theseus in Athene, Helena in Sparta en Nestor in Pylos. En waar beter eindigen dan met Hades in Ephyra, de toegang tot de onderwereld?

Als aanvulling bij de lessen maken we op 21 oktober een wandeling in Antwerpen en brengen we op 2 december een bezoek aan het KMSK te Brussel om dit alles te illustreren. Heb je de vorige reeksen niet gevolgd? Geen probleem, je kan zo aansluiten!

OPGELET: gezien alle mogelijke kortingen is het toegangsticket voor het bezoek aan het KMSB niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze activiteit, bestel dan zo snel mogelijk je ticket voor het bezoek (permanente collectie, kies de juiste dag en tijdslot). Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie