Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52013866577_cfa9a6d0d6_o
52014896821_f4213b5652_o
52015145124_b64cc04cfd_o

In 2022 is het 150 jaar geleden dat een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw geboren werd: Piet Mondriaan (1872-1944). Dit gaat niet ongemerkt voorbij. In Kunstmuseum Den Haag bijvoorbeeld loopt de tentoonstelling ‘Rondom Mondriaan. Ook wij grijpen de gelegenheid aan om je in deze cursus onder te dompelen in het invloedrijke oeuvre van Piet Mondriaan.

Mondriaan is één van de grondleggers van de de pure abstractie. Wereldberoemd zijn de composities in rood, geel en blauw met horizontale en verticale lijnen. Maar hoe is hij daartoe gekomen? Het was beslist geen kwestie van willekeur!

Het werk van Mondriaan maakte een spectaculaire stilistische ontwikkeling door. Van idyllische landschapjes in sombere kleuren evolueerde hij naar molens, duinen en bomen in een brandend koloriet over kubistische stillevens tot een abstracte kunst die hij neoplasticisme noemde. Mondriaan had daarbij steeds één groot doel voor ogen, hij wou een nieuwe kunst maken voor een nieuwe wereld in harmonie met de kosmos. Hij wou absolute ‘schoonheid’ creëren.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie