Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €

De kunst van Piero della Francesca werd na zijn dood in 1492 voor meer dan vier eeuwen bijna compleet vergeten. Dit had veel te maken met het feit dat zijn meesterwerken zich bevinden in Arezzo, San Sepolcro, Monterchi en Urbino. Dit zijn allemaal plekken die ook vandaag nog steeds niet tot de meest bezochte kunststeden van Italië behoren. In de loop van de 19de eeuw werd Piero della Francesca langzamerhand herontdekt. Schilders als Georges Seurat en Paul Cézanne werden door zijn kunst beïnvloed. Maar het was pas de monografie van Roberto longhi uit 1927 die voor de definitieve herontdekking zorgde. Sindsdien wordt Piero della Francesca beschouwd als een van de grootste meesters uit de Renaissance en is zijn werk zeer geliefd bij heel wat kunstenaars en estheten.

Zijn schilderijen ademen een tijdloosheid uit door de serene perfecte vormgeving en de prachtige perspectieven gebaseerd op een exacte wiskundige kennis. Zijn composities bezitten een monumentale eenvoud en worden gekenmerkt door een geraffineerd gebruik van licht en schaduw. Zijn schilderijen zijn krachtig, helder opgebouwd en contemplatief en ze behoren tot de schitterendste juwelen van de hele renaissance kunst. Ze weerspiegelen zijn passie voor wetenschap en wiskunde waarover hij trouwens meerdere traktaten schreef.

We behandelen Piero’s levensloop en volgen zijn artistieke loopbaan in Firenze, Arezzo, San Sepolcro en Monterchi en Urbino waarbij alle meesterwerken besproken worden.

Locatie / datum & uur

Berchem / Zaal Stanislas / Grote Steenweg 75
  • za, 03/10/2020: 10:00 - 12:30
  • za, 03/10/2020: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie