Tarieven:

  • 35,00 €
  • 30,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Van een grauwe haven- en industriestad ontpopte Duinkerke zich de laatste jaren tot een kokette, veelzijdige metropool die haar Vlaamse verleden en haar rijke kunstschatten in de bloemetjes zet. Daarenboven wordt nu ook veel zorg besteed aan een passende fietsinfrastructuur.

Via een mooi fietspad parallel aan de kustlijn bereiken we de badstad Malo-les-Bains waar, in tegenstelling tot de Belgische kustplaatsen, de belle-époque-architectuur volop gekoesterd wordt. Via mooie fietsbruggen belanden we in de beeldentuin van het moderne kunst-museum. In het voormalige havengebied is het nu mooi wonen en wandelen, tussen interessante hedendaagse realisaties zoals de Universiteit en het bestuur van de agglomeratie. Het oude stadscentrum werd zwaar geteisterd door de Eerste Wereldoorlog maar ook de reconstructie getuigt van een verfrissende architectuur. De majestueuze gotische hoofdkerk bleef gespaard. In deze buurt is volop mogelijkheid tot lunchen of picknicken.

We verlaten Duinkerke via een groen, slingerend fietspad dat een hele reeks militaire restanten met elkaar verbindt. Zo staan we plotseling voor de bijzonder goed bewaarde muren en grachten van het charmante vestingstadje Bergues (Sint-Winoksbergen). Na het bezoek (en een pauze) gaat het richting poldergebied, waar de dorpen nog kunnen uitpakken met imposante gotische hallenkerken. Langs Hondschoote bereiken we het grensgebied bij De Moeren, een van de oudste inpolderingen van Europa.

Locatie / datum & uur

De Panne / Hotel Ara Dune / Duinhoekstraat 164
Je brengt je eigen fiets mee. Tocht van ca 55 km, vlak terrein. Vertrek om 10u aan de Belgisch-Franse grenspost aan de N386 (Duinhoekstraat)/D60 (Rue Albert 1er), tegenover hotel Ara Dune, op 4 km van het station van De Panne. Ruime parkeermogelijkheid. Terug op dezelfde plaats omstreeks 19u.
  • za, 20/08/2022: 10:00 - 19:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie