Tarieven:

  • 28,00 €
  • 25,00 €

Dit jaar herdenken we het eeuwfeest van de tuinwijken. Deze in oorsprong Engelse samenlevingsvorm werd tijdens het Interbellum met wisselend succes ook op het continent ingevoerd. Geen enkele andere Europese stad bezit zo’n groot aantal tuinwijken als Brussel, en daarenboven nog in zo’n grote architecturale verscheidenheid. Je vindt er zowel in een uitgesproken Engels-Hollandse cottage-stijl als in modernistische Le Corbusier-achtige vormen. Heel wat van deze garden cities bleven bijzonder goed bewaard. Niet alleen de architectuur maar ook de groenaanleg maken hen tot geliefde wandelgebieden.

Zelfs met de fiets kunnen we op één dag niet alle tuinwijken inspecteren, maar we maken een brede selectie waarin alle types vertegenwoordigd zijn. Ook de filosofie achter deze woonvorm komt ruim aan bod, evenals de politieke implicaties en het bruuske stopzetten van de meeste projecten in de jaren 1930.

Tocht langs verkeersluwe straten en wegen, over soms licht heuvelachtig terrein. De bedoeling is niet om grote sportieve prestaties neer te zetten, maar om het stadslandschap beter te leren kennen. We houden onderweg een lunchpauze en een koffiepauze.

Locatie / datum & uur

Brussel / Noordstation, uitgang Simon Bolivarstraat / Noordstation
Je brengt je eigen fiets mee. Of huur een fiets in het station: https://www.blue-bike.be/nl. Tocht van ca 40 km. Vertrek om 10u aan het Noordstation, uitgang Simon Bolivarlaan. Het Noordstation beschikt over ruime, moderne liften naar de perrons. Opgelet! Het is niet toegelaten met de fiets in Brussel-Centraal uit te stappen. Terug op dezelfde plek, omstreeks 18u.
  • za, 17/09/2022: 10:00 - 18:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie