Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50640174863_d53dac3222_o

Ontdek het expressieve werk van de Duitse kunstenares Paula Modersohn-Becker (1876-1907). Ze ligt aan de basis van een kunstgeschiedenis waarin de vrouwelijke ervaring leidend is. Haar schilderijen zijn krachtig, rauw en kwetsbaar tegelijk.

Als jonge kunstenares maakt ze deel uit van de kunstenaarskolonie in Worpswede, een dorpje in de buurt van Bremen. Getrouwd met landschapschilder Otto Modersohn probeert ze zich onafhankelijk op te stellen. Ze brengt steeds langere periodes door in Parijs, waar de kennismaking met de Franse avant-garde haar bevestigt in haar moderne kunstopvatting, als voorloper van het Duits expressionisme. Steeds meer gaat ze stralende, vlak aangebrachte kleuren gebruiken, waarmee ze een krachtige, expressieve vormtaal van een grote eenvoud bereikt. Zo komt ze tot een persoonlijke kunst gebaseerd op het menselijk gevoel, diep begaan met het idee van het moederschap en het lot van de vrouw.

In het Kunstmuseum Den Haag loopt nog tot eind januari 2021 de tentoonstelling ‘Paula Modersohn-Becker, een nieuw vrouwbeeld’, door de Coronamaatregelen weliswaar grotendeels online. Het illustreert hoe deze vernieuwende kunstenares nog volop in de belangstelling staat en onze aandacht verdient. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie