Tarieven:

 • 890,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een bezoek aan de grote kunstcollecties? We doen niks liever bij Amarant! En welke bestemming kan men daarvoor beter bedenken dan Parijs? Toen Charles Baudelaire het begrip ‘modernité’ introduceerde dan dacht hij halverwege de negentiende eeuw vooral aan Parijs. Parijs was voor hem de enige metropool en het toonbeeld van moderniteit.

Op deze reis gaan we met niemand minder dan Valerie Delaey én David Vergauwen op zoek naar de ‘modernité’ van Baudelaire en vertellen we het verhaal over de Modernen. Daartoe bezoeken we de grote musea met hun quasi onuitputtelijke collectie modernistische meesterwerken. Startend bij het realisme van Courbet en Manet en het impressionisme van Monet en Renoir, behandelen we fauvisme en kubisme met Matisse en Picasso en eindigen we bij de Surrealisten.

Eindigen doen we in de Fondation Louis Vuitton waar de werken van Monet in dialoog gaan met die van Joan Mitchell. 

Reisprogramma

Vrijdag 25 november 2022
Na een gezamenlijke lunch bij aankomst in Parijs, starten we ons eerste bezoek onvermijdelijk in het Musée d’Orsay, thuis van de grootste meesterwerken uit de negentiende-eeuwse Franse kunst. Aan de hand van de diverse deelcollecties vertellen we het verhaal dat start bij de Déjeuner sur l’herbe van Manet en loopt tot aan de werken van Vincent Van Gogh en Paul Gauguin. Bovendien loopt hier een schitterende tentoonstelling met meesterwerken van de Noorse kunstenaar Munch: 'Edvard Munch. Un poème de vie, d’amour et de mort'.

Zaterdag 26 november 2022
Vandaag staan de kubisten centraal. Eerst bezoeken we het Musée Picasso in het spectaculaire Hôtel Salé dat onderdak geeft aan de grootste collectie met de werken van Pablo Picasso ter wereld. Onze kubistische ontdekkingstocht gaat verder in het Centre Pompidou waar we ook kennis maken met de werken van de Fauvisten en Surrealisten. Hier is bovendien een retrospectieve te zien over de Amerikaanse kunstenares Alice Neel. Niet te missen!

Zondag 27 november 2022
Op onze laatste dag in Parijs trekken we richting het Musée Marmottan dat ons onderdompelt in een impressionistisch sfeertje. Het hoogtepunt is de beroemde ‘Zonsopgang’ van Monet dat zijn naam gaf aan de beweging die bekend staat als ‘impressionisme’. Na een wandeling doorheen Bois de Boulogne vertoeven we in de formidabele architectuur van de Fondation Louis Vuitton, ontworpen door Frank Gehry. Daar genieten we van een ware dialoog tussen het impressionisme van Monet en het abstract expressionisme van de Amerikaanse kunstenares Joan Mitchell. Een boeiende afsluiter van deze goed gevulde driedaagse!

Prijs

Tarieven:

 • 890,00 €

Voorschot

 • 360,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Citadines Les Halles Paris, gezamenlijke lunch op 25/11, toegang tot de geprogrammeerde musea, gebruik van headsets, begeleiding door Valerie Delaey en David Vergauwen, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij gezamenlijke lunch, annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 146,00 € i
 • 35,60 € i
 • 53,40 € i
 • 41,44 € i
 • 62,16 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (deze uren zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen):

• Vertrek heenreis
06u30: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station
07u45: Gent - parking Dampoortstation
08u30: Kortrijk - bushalte Kinepolis Xpo op de Kennedylaan
10u00: we houden 45' halt

• Aankomst na terugreis
19u30: we houden 45' halt
22u00: Kortrijk
22u45: Gent
23u15: Antwerpen

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Citadines Les Halles Paris****
https://www.discoverasr.com/en/citadines/france/citadines-les-halles-paris

Dit hotel is een Aparthotel en bestaat uit ruime studio's. Het ontbijt gaat niet door in het hotel maar wel in een eetgelegenheid zeer vlakbij.

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We verwachten dat je als Amarantreiziger volledig gevaccineerd bent tegen covid-19. Dit doen we om het welzijn van de groep te garanderen. Ben je niet gevaccineerd? Dan vragen we je vriendelijk om je niet in te schrijven.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie