Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Buildings and bridges along the Seine River in Paris
Edouard Manet, The Luncheon on the Grass, 1863
Interior of Picasso Museum of Paris. Picasso Museum - one of lar
Parisian cityscape at sunset from elevated viewpoint. View of La
Modern architecture of Louis Vuitton Foundation (2014). Louis Vu

Een bezoek aan de grote kunstcollecties? We doen niks liever bij Amarant! En welke bestemming kan men daarvoor beter bedenken dan Parijs? Toen Charles Baudelaire het begrip ‘modernité’ introduceerde dan dacht hij halverwege de negentiende eeuw vooral aan Parijs. Parijs was voor hem de enige metropool en het toonbeeld van moderniteit.

Op deze reis gaan we met niemand minder dan Valerie Delaey én David Vergauwen op zoek naar de ‘modernité’ van Baudelaire en vertellen we het verhaal over de Modernen. Daartoe bezoeken we de grote musea met hun quasi onuitputtelijke collectie modernistische meesterwerken. Startend bij het realisme van Courbet en Manet en het impressionisme van Monet en Renoir, behandelen we fauvisme en kubisme met Matisse en Picasso en eindigen we bij de Surrealisten.

Eindigen doen we in de Fondation Louis Vuitton waar de werken van Monet in dialoog gaan met die van Joan Mitchell. 

Reisprogramma
Vrijdag 25 november 2022
Na een gezamenlijke lunch bij aankomst in Parijs, starten we ons eerste bezoek onvermijdelijk in het Musée d’Orsay, thuis van de grootste meesterwerken uit de negentiende-eeuwse Franse kunst. Aan de hand van de diverse deelcollecties vertellen we het verhaal dat start bij de Déjeuner sur l’herbe van Manet en loopt tot aan de werken van Vincent Van Gogh en Paul Gauguin. Bovendien loopt hier een schitterende tentoonstelling met meesterwerken van de Noorse kunstenaar Munch: 'Edvard Munch. Un poème de vie, d’amour et de mort'.

Zaterdag 26 november 2022
Vandaag staan de kubisten centraal. Eerst bezoeken we het Musée Picasso in het spectaculaire Hôtel Salé dat onderdak geeft aan de grootste collectie met de werken van Pablo Picasso ter wereld. Onze kubistische ontdekkingstocht gaat verder in het Centre Pompidou waar we ook kennis maken met de werken van de Fauvisten en Surrealisten. Hier is bovendien een retrospectieve te zien over de Amerikaanse kunstenares Alice Neel. Niet te missen!

Zondag 27 november 2022
Op onze laatste dag in Parijs trekken we richting het Musée Marmottan dat ons onderdompelt in een impressionistisch sfeertje. Het hoogtepunt is de beroemde ‘Zonsopgang’ van Monet dat zijn naam gaf aan de beweging die bekend staat als ‘impressionisme’. Na een wandeling doorheen Bois de Boulogne vertoeven we in de formidabele architectuur van de Fondation Louis Vuitton, ontworpen door Frank Gehry. Daar genieten we van een ware dialoog tussen het impressionisme van Monet en het abstract expressionisme van de Amerikaanse kunstenares Joan Mitchell. Een boeiende afsluiter van deze goed gevulde driedaagse!
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie