Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46442019485_a233b8d989_o

Hoe kan de Franse hoofdstad meer zijn dan de Eifeltoren? Parijs is niet alleen ontwaken in een stijlvol hotel op de Rive Gauche, bij avondval kuieren door de Jardin de Luxembourg en aperitieven in St. Germain des Prés. Tijdens deze boeiende driedaagse proeven we ook van de hedendaagse galeriescène in de immer mondaine Marais. Je kan je nauwelijks voorstellen welke artistieke schoonheid zich schuilhoudt achter de binnenkoeren, les côtés cours, van de luxueuze herenhuizen uit de 17 de en 18 de eeuw. Zowel jong als gevestigd talent krijgt er een podium.

Parijs telt dit najaar ook enkele toptentoonstellingen. De volbloed Florentijn Leonardo Da Vinci stierf vijf eeuwen geleden in Frankrijk en het Louvre zal het geweten hebben. In het Centre Pompidou wachten ons twee veelbelovende evenementen: de ontwapenende schilderkunst van Francis Bacon en de herinneringskunst van Christian Boltanski. Representatieve selecties uit het oeuvre van deze meesters dagen onze kunstvisie uit. Reis mee en ‘deviens Parisien pour trois jours’!

Reisprogramma
Vrijdag 22 november 2019 - galeriescène
We verblijven dit weekend in het 14de arrondissement, in het Parijs van de Parijzenaren: een plek met een groots intellectueel en artistiek verleden, stads én provinciaal, met parken én met bomen omzoomde straten, art deco én jeu-de-boule. Na een vrije lunchpauze gaat het ondergronds naar die andere legendarische wijk: de Marais. Topgaleries hedendaagse kunst hebben hier hun tenten opgeslagen. We maken een artistieke wandeling langs verschillende locaties met opkomend talent en gevestigde waarden.

Zaterdag 23 november 2019 - Leonardo da Vinci
Het Louvre plant dit najaar een veelbelovende tentoonstelling over de grote Leonardo da Vince. Vijf eeuwen geleden overleed deze Italiaanse meester in het Château du Clos Lucé van François I in Amboise. Hij bracht er zijn laatste levensjaren door, waar hij verder werkte aan schilderijen die hij uit Italië had meegebracht: de Heilige Anna, de Mona Lisa en de Heilige Johannes de Doper. Hier krijgen we de kans zijn geschilderd oeuvre maar ook 22 opmerkelijke tekeningen te bewonderen. In de namiddag is er vrije tijd om de vaste collectie van het museum te verkennen of om op eigen houtje de stad in te trekken. De herfst brengt heel wat boeiende tentoonstellingen naar Parijs, waaronder ‘Degas à l’Opéra’ in Musée d’Orsay en ‘Greco’ in Le Grand Palais.

Zondag 24 november 2019 - Boltanski en Bacon
Centre Pompidou heeft twee grote namen te gast: Boltanski en Bacon. Beeldend kunstenaar Christian Boltanski bouwt memorabele installaties aan de hand van fotografische herinneringen, gedragen kledij en talige uitdrukkingen. Deze Fransman met joodse roots put telkens uit zijn eigen biografie om een soort labyrint te creëren. We nemen ook een bad in de figuratieve schilderkunst van Francis Bacon. Zijn aandacht voor de grens tussen waanzin en geweld, pijn en genot zijn iconisch. Hij zoekt een soort beklijvende expressie via vervormingen, koude kleuren en een ruwe toets. Centre Pompidou geeft een overzicht van zijn kunstproductie van de jaren ’70 tot aan zijn dood in 1992.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie