Tarieven:

 • 2.295,00 €
 • 2.245,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een succesvolle Engelandreis is een klassieker binnen het zomers reisaanbod van Amarant. We zochten deze keer inspiratie bij het kostuumdrama Downton Abbey, bij de verfilming van talrijke romans van Jane Austen en bij kunst uit de 19de eeuw. Universiteitsstad Oxford en het mooie nabijgelegen Winchester vormen onze uitvalsbasis om ook de wijde omgeving te bezoeken.

We ontdekken paleizen en landhuizen, kerken en musea maar we genieten ook van de charmante straten en pleinen, van het groene landschap en de prachtig aangelegde Engelse tuinen.

Reisprogramma

Zondag 14 juli
Aangekomen in Engeland wordt onze eerste halte een bezoek aan de Watts Gallery in Compton. George Frederick Watts werd in zijn tijd geroemd als de Engelse Michelangelo. Hij stichtte zelf een privémuseum waar je geniet van talrijke schilderijen en beeldhouwwerken maar ook een inkijk krijgt in zijn atelier. Van daar rijden we door naar Winchester waar we een paar nachten verblijven. We wandelen door de stad en brengen een bezoek aan de kathedraal en enkele belangrijke monumenten.

Maandag 15 juli
Op het eiland Wight, op zo’n 35 km van Winchester, staat het buitenverblijf van koningin Victoria en prins Albert: Osborne House. In dit origineel bemeubeld verblijf wordt een groot gedeelte van de privéverzameling van de koninklijke familie bewaard.

Dinsdag 16 juli
We starten de dag in het kustplaatsje Bournemouth. De Russell-Cotes Art Gallery is er een absolute must-see. Sir Russell-Cotes was ooit een bekende hotelier die een machtige privécollectie samenstelde. Zijn villa naast de zee en zijn verzameling bleven bewaard en zijn beslist een bezoek waard.
We lunchen in het slot van Kingston Lacy. Dit was lange tijd het grootste domein ooit verworven door de National Trust. Dit grootse landhuis bezit niet alleen een bijzonder rijke verzameling westerse kunst, maar ook een belangrijke collectie Egyptische oudheden, waaronder de beroemde obelisk die naar het slot is genoemd.

Woensdag 17 juli
Op zo’n 15 km van Winchester ligt Hinton Ampner. We bezoeken niet alleen de collectie van dit bijzonder elegante landhuis. We genieten er ook van de schitterende tuinen. We lunchen ter plaatse en keren daarna terug naar Winchester voor een geleid bezoek aan het gerenommeerde Winchester College. Dit is een privéjongensschool, de oudste school (14de eeuw) van Engeland die onafgebroken in hetzelfde gebouw gevestigd is.

Donderdag 18 juli
Vandaag verlaten we Winchester. Op onze weg naar Oxford houden we eerst halt in Chawton waar we het huis van Jane Austen bezoeken. Jane Austen schreef tal van beroemde boeken, waarvan ook enkelen verfilmd werden. Tweede halte is Sandham Memorial Chapel met beroemde schilderijen van Stanley Spencer. Van daar is het nog slechts een 10tal km voor we Highclere Castle bereiken. Dit landhuis is ondertussen wellicht het beroemdste kasteel van Engeland dankzij de kostuumserie Downton Abbey. Naast de interieurs en de tuinen kan men er ook een kleine Eygptische verzameling bewonderen. Het slot was namelijk ooit de woonst van Earl Carnarvon die samen met Howard Carter het graf van Toetanchamon ontdekte!
We rijden door naar Oxford waar we de komende nachten zullen verblijven.

Vrijdag 19 juli
We brengen de dag door in Oxford. We genieten van deze bijzondere universiteitsstad en brengen een bezoek aan het beroemde Ashmolean Museum, het Keble College, het Oxford Museum en de Oxford Union Society met de beroemde plafondschilderingen van ondermeer Dante Gabriel Rossetti.

Zaterdag 20 juli
Ons programma focust vandaag op de prerafaëlieten. In het dorpje Faringdon staat Kelmscott Manor, het beroemde buitenverblijf van William en Jane Morris. Hier woonde ook Dante Gabriel Rossetti een tijdje. Dit is werkelijk een mekka voor wie van de kunst van de prerafaëlieten houdt. We lunchen er en gaan ook op zoek naar het graf van William Morris in het lokale kerkhof. In de namiddag bezoeken we de collectie van Lord Faringdon in Buscot House. Terecht beroemd is de reeks van schilderijen gewijd aan de schone slaapster van Sir Edward Burne-Jones. Maar er is heel wat meer te zien, waaronder meesterwerken van G. F. Watts en Lord Leighton.

Zondag 21 juli
In de voormiddag bezoeken we in Oxford Rousham House, ondertussen welbekend dankzij tv-series zoals Lewis en Endeavour. Het kasteel bezit een mooie tuin ontworpen door William Kent, de leraar van de landschaps- en tuinarchitect Capability Brown. Na dit bezoek rijden we naar Blenheim Park om het beroemde landhuis van de Hertog van Marlborough te bezoeken. Naast de indrukwekkende architectuur is er ook een museum gewijd aan Winston Churchill die hier geboren werd. Het geheel werd opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Maandag 22 juli
We vertrekken vanuit Oxford richting Dover. Onderweg houden we halt in Rochester. Hier stond een benedictijnerabdij, waar veel broeders uit de Zuidelijke Nederlanden intraden. Aan deze abdij behoorde het Angelsaksische manuscript toe, waarin de regels “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu” gevonden zijn. Deze 11de-eeuwse pennenproef werd lange tijd beschouwd als de oudst bekende Nederlandse tekst.

Prijs

Tarieven:

 • 2.295,00 €
 • 2.245,00 € i

Voorschot

 • 1.100,00 €
 • Inclusief: reis en excursies met comfortabele autocar, overtochten per ferry tussen Calais en Dover, verblijf in The Winchester Hotel & Spa**** (Winchester) en in Oxford Spires Hotel**** (Oxford) op basis van kamer met ontbijt, gezamenlijk diner op 14/07, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, fooien, citytaks, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet, reisdocumentatie.

  Exclusief: annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, dranken bij het gezamenlijk diner, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 1/04/2019 om zeker te zijn van je plaats.

Supplementen:

 • 614,00 € i
 • 84,18 € i
 • 125,72 € i
 • 107,21 € i
 • 160,10 € i
 • 86,06 € i
 • 128,52 € i
 • 109,08 € i
 • 162,90 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):
• Vertrek heenreis
06u15: vertrek vanuit Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem-station
07u15: Gent - parking Dampoortstation
08u: Oostkamp - Van der Valk Hotel aan afrit 9 van de E40

• Aankomst na terugreis
20u15: Oostkamp
21u00: Gent
22u00: Antwerpen

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Verblijf op basis van kamer met ontbijt in The Winchester Hotel & Spa**** en in Oxford Spires Hotel****.

The Winchester Hotel & Spa**** ligt in het hart van historisch Winchester. Dit stijlvolle hotel beschikt over een brasserie, bar en spa. De kamers zijn uitgerust met arico, tv, kluis, wifi, koffie- en theefaciliteiten en een frigo.

Oxford Spires Hotel**** ligt in een prachtig park, op 15 min. wandelen van het centrum van het historisch centrum van Oxford. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, spa en zwembad. De kamers zijn voorzien van tv, kluis, wifi, koffie- en theefaciliteiten.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids, samengesteld door Peter De Smet, wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie