Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51262543872_06116fbbce_o

Kan er een genre zijn dat meer romantisch is dan opera?

Zelfs de operageschiedenis zelf lijkt vooral gefascineerd door het romantische repertoire van grootmeesters als Rossini, Verdi, Wagner, Bizet en Puccini. 

Deze lessenreeks belooft het verhaal van de romantische opera te vertellen aan de hand van de grote nationale tradities en de grote literaire stromingen van de negentiende eeuw. Dit gebeurt tegen de achtergrond van het kolkend tijdperk van politieke, sociale en wetenschappelijke revoluties in Europa.

We blijven niet alleen bij de grote namen, maar exploreren ook het werk van minder bekende grootmeesters, zoals Meyerbeer en Spontini. En uiteraard nemen we voldoende de tijd om in te gaan op de romantische verhalen van verhongerende dichters, gefrustreerde goden, neurotische koningen en creperende vrouwen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

Jullie ervaringen
"Zeer bevlogen lesgever (David Vergauwen). Bezit een zeer uitgebreide kennis en kan die ook goed verwoorden. Een plezier om naar te luisteren."
– Dirk Schoonjans (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie