Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51954880585_ac580a2761_o

Opera mag dan wel de naam hebben een romantisch genre te zijn, in de 20ste eeuw is het verre van dood. Grote en invloedrijke componisten zoals Debussy, Schönberg, Stravinsky en Sjostakovitsj voelden de drang zich op dit terrein te bewijzen. Andere grote namen specialiseerden zich in het genre, zoals Richard Strauss, Benjamin Britten en Gian Carlo Menotti. 

In deze cursus brengen we een boeiend overzicht van de geschiedenis van de opera in de twintigste eeuw. We starten in het kielzog van Wagner met fin-de-siècle-componisten als Debussy en Chausson in Frankrijk, en Strauss en von Zemlinsky in Duitsland. We spreken over de modernisten Schönberg, Berg, Stravinsky en Krenek, maar ook de Slavische landen komen aan bod met Janacek, Sjostakovitsj en Prokofjiev. Engeland kent haar hoogdagen met de opera’s van Britten en Tipett. Uiteindelijk komen we terecht bij het post-modernisme van Menotti en Glass.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie