Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
27924366437_40572c156d_o

Vlaanderen ligt in Frankrijk. Of toch een beetje. Eeuwenlang maakte het noorden van Frankrijk deel uit van het Graafschap Vlaanderen en de sterke band met Vlaanderen is er tot op vandaag dan ook nog steeds voelbaar. Samen met Dominique Dumon ga je op zoek naar die Vlaamse wortels in Noord-Frankrijk.

De dag begint met een bezoek aan de tentoonstelling “Tussen Rubens en Van Dyck – Gaspar de Crayer” in het Musée de Flandre. Een Nederlandstalige gids vertelt je meer over Gaspar de Crayer, navolger van Rubens en grootmeester van de barokke schilderkunst. Werken van over de hele wereld komen er samen om het talent van deze toonaangevende kunstenaar in de verf te zetten.

Van Cassel brengt de bus je naar het mooie Bailleul, vlak aan de Belgisch-Franse grens. In een stadswandeling vertelt Dominique je meer over de rijke en woelige geschiedenis van deze grensstad. Je brengt ook een kort bezoek aan het kleine maar charmante Musée Benoît-De-Puydt waar je o.a. werk van Gerard David en Pieter Brueghel de Jonge vindt. Een lokale gids neemt je mee in het belfort van Bailleul van waaruit je een prachtig zicht hebt op de in neo-Vlaamse stijl heropgebouwde stad.

OPSTAPPLAATSEN

  • 07:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 07:35 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:10 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 08:45 Kortrijk: President Kennedylaan, parking tegenover Kinepolis
  • 09:45 Aankomst
  • 17:30 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie