Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
39282421040_e0458c2b4a_o

Na het grote succes van de vorige twee uitstappen, neemt Patrick Viaene je deze keer mee in het verhaal van de restauratie en herbestemming van industriële relicten in zuidelijk West-Vlaanderen en de Rijselse metropool, waarbij de klemtoon op het erfgoed van de textielindustrie ligt.

Er zijn maar weinig grensregio’s met zo’n rijk industrieel erfgoed, dat bovendien vaak op voorbeeldige wijze is herbestemd tot woningen, bedrijven en cultuurcentra. Het dynamische hergebruik versterkt in beide grensregio’s de sociale identiteit en de maatschappelijke cohesie.

Concrete realisaties van herbestemming langs de route zijn onder meer een tot lofts gerenoveerde industriële maalderij in Harelbeke, de unieke Preetjesmolen te Heule, een tot woning omgevormde vlasroterij te Wevelgem, het Lintweverijmuseum in Komen, de cultuurpolen ‘Motte-Bossu’ en ‘La Condition Publique’ in Roubaix. Eindigen doen we in schoonheid met een bezoek aan de oude jeneverstokerij Claeyssens te Wambrechies.

‘s Middags is er een lunch voorzien in Le Petit Jules in Comines: hoofdgerecht + drank + koffie/thee. Indien je vegetarisch wenst te eten, gelieve dit dan per mail te laten weten via nils@amarant.be

OPSTAPPLAATSEN

  • 07:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 07:30 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:00 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 08:45 Kortrijk: President Kennedylaan, parking tegenover Kinepolis
  • 09:00 Aankomst
  • 18:30 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie