Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40981575660_5427c9816c_o

Net zoals Calais of Duinkerke is Boulogne-sur-Mer tot vandaag een poort tot de wereld. Uit alle windstreken spoelden in de Noord-Franse havenstad handelaars, reizigers, objecten en verhalen aan. In het 13de-eeuwse Château-Musée vind je – naast tal van etnografica, archeologische voorwerpen en kunstwerken – een opmerkelijke, uiterst unieke verzameling maskers uit Alaska. Samen met Joris Capenberghs verdiep je je in de leef- en geesteswereld van de Yupik (Eskimo’s) en maak je een reis rond de wereld in één dag. Daarnaast krijg je ook de kans om zelf op ontdekking te gaan in de rest van de rijke museumcollectie.

Na de middag neemt Joris je mee naar de crypte van de kathedraal die eveneens een bijzondere ervaring biedt. Of hoe liturgisch erfgoed op een eigentijdse manier opnieuw zinvol en toegankelijk kan worden.

Aansluitend bezoek je de prachtige Opaalkust met Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez met pittoreske badplaatsen en vissersdorpjes zoals Wimereux, Audresselles en Wissant. Je wandelt op en langs de krijtrotsen met zicht op Engeland en ontdekt een rijkdom aan natuur in het Parc Naturel des Caps et Marais d’Opale. Stevige wandelschoenen en aangepaste kledij zijn vereist.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:45 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 07:15 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 07:45 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 08:30 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 10:20 Aankomst
  • 17:30 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie