Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51829905593_e9be801cde_o-1
51829906313_c27011637f_o-1

De succesvolle schrijfsters George Eliot, de gezusters Brontë en Christina Rossetti leefden weliswaar in het victoriaanse tijdperk, maar ze voldeden op veel punten niet aan de normen van hun tijd. Ze schreven meesterwerken die nog steeds worden gelezen, hun boeken worden geanalyseerd en hun levenslopen grondig bestudeerd. De pastorij waarin de Brontës leefden (Haworth in het Noorden van Engleand) is een soort bedevaartsoord geworden.

De 19de eeuw was een tijd van vooruitgang en ontwikkeling, maar ook van strenge sekserollen, klassentegenstellingen en imperialisme. De schrijfsters die we in deze cursus behandelen baanden zich een weg, met de kracht van hun eigen pen. Soms wanhopig, soms bruisend van enthousiasme. Charlotte, Emily en Anne Brontë, Christina Rossetti en Mary Anne Evans (de echte naam van George Eliot) zijn vijf heel verschillende vrouwen, die hun romantische fantasieën, hun angsten, hun religieuze gevoelens en hun sociale kritiek zo hebben uitgedrukt dat wij 175 jaar later met hen kunnen meeleven en zo hun tijd beter begrijpen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past het uur niet? Je kan deze cursus met docente Magda Michielsens ook in Antwerpen volgen vanaf 25/04 om 14u.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie