Tarieven:

 • 2.520,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Na de economische groei van de jaren 1860 en 1870 kon men van Noorwegen niet langer zeggen dat het een geïsoleerd land aan de rand van Europa was. Nadat deze natie eeuwenlang cultureel en politiek gedomineerd werd vanuit Denemarken en later Zweden, kropen de Noren tijdens de drie laatste decennia van de negentiende eeuw uit hun isolement. Schilders namen het impressionisme ter harte en Componisten pikten de Duitse klassieke traditie op.

Toch bleef men er over waken dat de kunst die er werd gemaakt niet te Frans of te Duitse werd (en al zeker niet Deens of Zweeds). Deze zoektocht naar een eigen karakter resulteerde in de unieke stem van Edvard Grieg en de al even unieke vormentaal van Edvard Munch. Pas in 1905 volgde de volledige onafhankelijkheid. 

Op deze reis gaan we op zoek naar de typisch Noorse producten die deze strijd om culturele en politieke onafhankelijk moesten begeleiden. We bezoeken daarbij de twee voornaamste steden, Oslo en Bergen en hun prachtige musea, maar voorzien ook tijd om het platteland in ons op te nemen. Juist dat landschap met heuvels en fjorden was wat deze kunstenaars “thuis” noemden. De treinrit met de “Bergenbaan” staat bekend als de mooiste treinrit van Scandinavië. Het uitzicht is adembenemend.

Reisprogramma

Donderdag 28 juli 2022
Bij onze aankomst in de namiddag staat eerst en vooral een wandeling door het stadscentrum van de Noorse hoofdstad op het programma. We wandelen voorbij het koninklijk paleis, het parlement en het Nationaltheatret. We zien tevens enkele staaltjes van de nieuwbouwontwikkeling nabij de Oslofjord met het nieuwe spectaculaire operagebouw van Snøhetta, bekleed met glas, graniet en carraramarmer en de nieuwe bibliotheek en het nieuwe Munchmuseum. Bij deze wandeling vinden we meteen ook een gelegenheid om te spreken over de politieke relevantie van Oslo, haar kunstenaars en haar artistieke uitstraling. Tevens vallen ons ook al enkele motieven op die terugkeren in het werk van Edvard Munch.

Vrijdag 29 juli 2022
Op de tweede dag nemen we de boot naar Bygdoy waar heel wat musea met betrekking tot de Noorse cultuur te bezoeken zijn. We bezoeken ondermeer de Aula van de Universiteit met schilderijen van Munch en het Radhuset. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Norsk Folkemuseum, een openluchtmuseum dat het leven van het landelijke Noorwegen illustreert. Wil je nog meer bezoeken? Met je OSLO-pass heb je ook toegang tot het interessante Kon Tiki Museum of het Främ.

Zaterdag 30 juli 2022
Hier staat de figuur van Edvard Munch centraal. Een bezoek aan het National Museum (de gerenoveerde Nasjonalgalleriet) brengt ons oog in oog met sommige van zijn beroemdste werken. Er is ook voldoende werk van de avant-gardegroepen rond Munch te zien, zodat het werk van de meester meteen in perspectief kan worden geplaatst. In de namiddag staat een bezoek gepland aan het Munch-Museet, de voornaamste plaats waar de werken van Edvard Munch worden geëxposeerd. Het museum is eigenaar van meer dan 2000 schilderijen van deze avant-gardist. We sluiten de dag af in het beeldenpark van Gustav Vigeland, een van Munchs concurrenten in Oslo.

Zondag 31 juli 2022
De volgende dag brengen we door in de natuur. De treinrit met de “Bergenbaan” staat bekend als de mooiste treinrit van Skandinavië. Zo leren we het landschap kennen waar de Noorse schilders zo vertrouwd mee waren. Het tempo op deze excursie ligt laag, maar de reis zelf is lang en de uitzichten adembenemend. De treinrit wordt enkel onderbroken bij het doorvaren van de Naeroyfjord en de daarop volgende busrit over de berg, waarna de trein ons verder naar Bergen brengt.

Maandag 1 augustus 2022
Bergen, de tweede stad van Noorwegen, heeft haar oude Hanzekarakter weten te behouden. We maken een stadswandeling langs de mooiste plekken, ondermeer aan Bryggen, de oude werf van de stad die herinnert aan het belang van Bergen als deel van het handelsimperium van het Hanze Verbond. We bezoeken het oudste gedeelte van het Hanze Museum en trekken ook naar de middeleeuwse Rosenkrantz-toren. We genieten vandaag in Bergen verder van wat vrije tijd.

Dinsdag 2 augustus 2022
In de voormiddag trekken we opnieuw het platteland in op zoek naar Troldhaugen (Trollenheuvel), de woonplaats van Edvard Grieg. De Noorse componist bracht heel wat tijd door in de Noorse natuur en ligt dan ook begraven op een plaats met een wel bijzonder uitzicht. Een museumbezoek en een lunch worden gevolgd door een lunchconcert.
In de namiddag bezoeken we het kunstmuseum van Bergen, KODE waar David ons rondleidt.

Woensdag 3 augustus 2022
We genieten van een beetje vrije tijd in Bergen alvorens we terugreizen naar België.

Prijs

Tarieven:

 • 2.520,00 €

Voorschot

 • 950,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 17/09/21, luchthaventransfers, excursie Bergenbaan per trein en Premium Fjordcruise met bagagetransfer van Oslo naar Bergen, excursie met comforatabele bus naar Troldhaugen, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Thon Hotel Opera**** Oslo en Thon Hotel Rosenkrantz**** Bergen, diner op 28/7, lunchpakket op 31/7, lunch met lunchconcert op 2/8, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, fooien lokale gids en chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door David Vergauwen, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, citytaksen, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 260,00 € i
 • 107,10 € i
 • 157,50 € i
 • 118,15 € i
 • 173,75 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Donderdag 28/07/22
Brussel - Oslo 09:55 - 11:55 uur
Woensdag 03/08/22
Bergen - Oslo 14:10 - 15:00 uur
Oslo - Brussel 16:25 - 18:20 uur

Accommodatie

Thon Hotel Opera**** Oslo (3n)
https://www.thonhotels.com/nl/hotels/noorwegen/oslo/thon-hotel-opera/

Thon Hotel Rosenkrantz**** Bergen (3n)
https://www.thonhotels.com/nl/hotels/noorwegen/bergen/thon-hotel-rosenkrantz-bergen/
-> Dit hotel heeft een certificaat als duurzaam Eco-lighthouse. Meer info over duurzaamheid in de reissector, vind je hier: travelife.info

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels. Singles die meereizen, logeren in een comfortabele single kamer, niet in een tweepersoonskamer.

Reisdocumenten

Identiteitskaart
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

De COVID-maatregelen kunnen wijzigen, we informeren je tijdig.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie