Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
27196051998_c3a5c3120e_o

Het enorme artistieke patrimonium van heel wat steden in Noord-Italië is bij het grote publiek nauwelijks bekend. Tijdens deze herfstreis bezoeken we enkele pareltjes die nog niet door het massatoerisme verpletterd zijn. De klemtoon ligt op de frescoschilderingen waarvan hier prachtige voorbeelden bewaard zijn gebleven. Werk van Giotto, Donatello en Mantegna aanschouwen we in Padova.

Vanuit Padova bezoeken we ook kort het mooie Vicenza, de stad van architect Palladio. En ook Verona met de schitterende grafmonumenten van de Scaligeri, en Ferrara met het imponerende Castello Estense en het Palazzo Schifanoia met prachtige fresco’s in de “Zaal der Maanden” staan op het programma.

Vanuit Ferrara ondernemen we een daguitstap naar Mantova, de stad van de familie Gonzaga. Een bezoek aan het Palazzo del Te, met de spectaculaire fresco’s van Giulio Romano, kan daarbij zeker niet ontbreken.

Reisprogramma
Maandag 29 oktober 2018
Na aankomst op Milaan Linate brengt de bus ons eerst naar Vicenza, de stad van de renaissancearchitect Andrea Palladio, voor een stadswandeling langsheen de belangrijkste monumenten. In de late namiddag gaat het verder naar Padova waar we onze intrek nemen in het hotel en genieten van een gezamenlijk diner.

Dinsdag 30 oktober 2018
Na een verkwikkend ontbijt trekken we te voet het centrum van Padova in voor een bezoek aan onder meer de wereldberoemde Cappella degli Scrovegni waar we de prachtige frescocyclus van Giotto bewonderen. Ook bezoeken we de Chiesa degli Eremitani en het Museo Civico. 's Namiddags staan ook het bijzondere Palazzo della Ragione en het Caffè Pedrocchi op het programma.

Woensdag 31 oktober 2018
Padova heeft veel te bieden en ook vandaag trekken we opnieuw te voet de stad in voor bezoeken aan de Basilica del Santo, waar de Heilige Antonius van Padua begraven ligt, maar ook aan het met prachtige fresco's gedecoreerde Oratorio di San Giorgio en aan de Scuola del Santo. 's Namiddags ontdekken we ook het 14de-eeuwse Battistero en het Palazzo del Bo, een universiteitsgebouw met anatomisch theater.

Donderdag 1 november 2018
Vandaag verlaten we Padova en bezoeken het mooie Verona, de stad die wereldberoemd werd dankzij Shakespeare's Romeo and Juliet. Op het programma staan onder meer een bezoek aan het Castelvecchio en de San Zeno. We sluiten het bezoek aan Verona af met een stadswandeling. 's Avonds rijden we verder naar Ferrara waar we na onze intrek in het hotel de dag afsluiten met een gezamenlijk diner.

Vrijdag 2 november 2018
Na onze eerste nacht in Ferrara zijn we klaar voor een uitgebreid stadsbezoek. Daarbij mogen de kathedraal, het kathedraalmuseum en het bijzondere Palazzo Schifanoia zeker niet ontbreken. Een wandeling door de stad brengt ons langs vele andere mooie plaatsen en monumenten van de stad.

Zaterdag 3 november 2018
Vandaag staat een daguitstap naar Mantova op het programma. We bezoeken er het Palazzo del Te, het meesterwerk van de renaissancearchitect Giulio Romano, het Palazzo Ducale van waaruit de familie Gonzaga lange tijd regeerde. Opmerkelijk is de Camera degli Sposi, een werk van Andrea Mantegna, waar de illusionistische kracht van de schilderkunst tot een zeer hoog niveau is uitgewerkt. Na nog een bezoek aan de Sant'Andrea keren we terug naar Ferrara.

Zondag 4 november 2018
Na het ontbijt vertrekken we richting Bologna. Na een wandeling in deze universiteitsstad vertrekken we richting de luchthaven voor onze terugkeer naar België.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie