Tarieven:

 • 1.760,00 € i
 • 1.725,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Het enorme artistieke patrimonium van heel wat steden in Noord-Italië is bij het grote publiek nauwelijks bekend. Tijdens deze herfstreis bezoeken we enkele pareltjes die nog niet door het massatoerisme verpletterd zijn. De klemtoon ligt op de frescoschilderingen waarvan hier prachtige voorbeelden bewaard zijn gebleven. Werk van Giotto, Donatello en Mantegna aanschouwen we in Padova.

Vanuit Padova bezoeken we ook kort het mooie Vicenza, de stad van architect Palladio. En ook Verona met de schitterende grafmonumenten van de Scaligeri, en Ferrara met het imponerende Castello Estense en het Palazzo Schifanoia met prachtige fresco’s in de “Zaal der Maanden” staan op het programma.

Vanuit Ferrara ondernemen we een daguitstap naar Mantova, de stad van de familie Gonzaga. Een bezoek aan het Palazzo del Te, met de spectaculaire fresco’s van Giulio Romano, kan daarbij zeker niet ontbreken.

Reisprogramma

Maandag 29 oktober 2018
Na aankomst op Milaan Linate brengt de bus ons eerst naar Vicenza, de stad van de renaissancearchitect Andrea Palladio, voor een stadswandeling langsheen de belangrijkste monumenten. In de late namiddag gaat het verder naar Padova waar we onze intrek nemen in het hotel en genieten van een gezamenlijk diner.

Dinsdag 30 oktober 2018
Na een verkwikkend ontbijt trekken we te voet het centrum van Padova in voor een bezoek aan onder meer de wereldberoemde Cappella degli Scrovegni waar we de prachtige frescocyclus van Giotto bewonderen. Ook bezoeken we de Chiesa degli Eremitani en het Museo Civico. 's Namiddags staan ook het bijzondere Palazzo della Ragione en het Caffè Pedrocchi op het programma.

Woensdag 31 oktober 2018
Padova heeft veel te bieden en ook vandaag trekken we opnieuw te voet de stad in voor bezoeken aan de Basilica del Santo, waar de Heilige Antonius van Padua begraven ligt, maar ook aan het met prachtige fresco's gedecoreerde Oratorio di San Giorgio en aan de Scuola del Santo. 's Namiddags ontdekken we ook het 14de-eeuwse Battistero en het Palazzo del Bo, een universiteitsgebouw met anatomisch theater.

Donderdag 1 november 2018
Vandaag verlaten we Padova en bezoeken het mooie Verona, de stad die wereldberoemd werd dankzij Shakespeare's Romeo and Juliet. Op het programma staan onder meer een bezoek aan het Castelvecchio en de San Zeno. We sluiten het bezoek aan Verona af met een stadswandeling. 's Avonds rijden we verder naar Ferrara waar we na onze intrek in het hotel de dag afsluiten met een gezamenlijk diner.

Vrijdag 2 november 2018
Na onze eerste nacht in Ferrara zijn we klaar voor een uitgebreid stadsbezoek. Daarbij mogen de kathedraal, het kathedraalmuseum en het bijzondere Palazzo Schifanoia zeker niet ontbreken. Een wandeling door de stad brengt ons langs vele andere mooie plaatsen en monumenten van de stad.

Zaterdag 3 november 2018
Vandaag staat een daguitstap naar Mantova op het programma. We bezoeken er het Palazzo del Te, het meesterwerk van de renaissancearchitect Giulio Romano, het Palazzo Ducale van waaruit de familie Gonzaga lange tijd regeerde. Opmerkelijk is de Camera degli Sposi, een werk van Andrea Mantegna, waar de illusionistische kracht van de schilderkunst tot een zeer hoog niveau is uitgewerkt. Na nog een bezoek aan de Sant'Andrea keren we terug naar Ferrara.

Zondag 4 november 2018
Na het ontbijt vertrekken we richting Bologna. Na een wandeling in deze universiteitsstad vertrekken we richting de luchthaven voor onze terugkeer naar België.

Prijs

Tarieven:

 • 1.760,00 € i
 • 1.725,00 € i

Voorschot

 • 690,00 €
 • Inclusief: lijnvluchten met Brussels Airlines, citytaks, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 12/03/2018, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Majestic Toscanelli**** (Padova) en Hotel Ferrara**** (Ferrara), diners op 29/10, 01/11, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, gebruik van headsets, fooien, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, dranken bij de gezamenlijke maaltijden, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 22/06/18 om zeker te zijn van je plaats.

Supplementen:

 • 290,00 € i
 • 86,25 € i
 • 120,75 € i
 • 100,75 € i
 • 141,05 € i
 • 88,00 € i
 • 123,20 € i
 • 102,50 € i
 • 143,50 € i

Vervoer

Vliegtuig

Lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel.
Vluchturen (uren onder voorbehoud):
Maandag 29/10/2018 Brussel-Milaan Linate 09.50-11.20 uur
Zondag 04/11/2018 Bologna-Brussel 17.45-19.35 uur

Accommodatie

Verblijf op basis van kamer en ontbijt in Hotel Majestic Toscanelli**** (Padova) en Hotel Ferrara**** (Ferrara).

Hotel Majestic Toscanelli**** ligt in het historisch centrum van Padova en is een verfijnd boetiekhotel. Het beschikt over wifi en een bar. De kamers zijn uitgerust met tv, airco en haardroger.

Hotel Ferrara**** is gelegen in het centrum van Ferrara en beschikt over een restaurant. De kamers zijn uitgerust met tv, airco, kluis en haardroger.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voor afreis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie