Tarieven:

 • 2.275,00 €

Het enorme artistieke patrimonium van heel wat steden in Noord-Italië is bij het grote publiek nauwelijks bekend. Tijdens deze herfstreis bezoeken we enkele pareltjes die nog niet door het massatoerisme omvergelopen zijn. De klemtoon ligt op de prachtige frescoschilderingen waarvan hier vele voorbeelden bewaard zijn gebleven. In Padova genieten we van het werk van Giotto, Donatello en Mantegna. Maar ook het mooie Vicenza, de stad van architect Palladio, Verona met de schitterende grafmonumenten van de Scaligeri, en Ferrara met het imponerende Castello Estense en het Palazzo Schifanoia staan op het programma. Vanuit Ferrara gaan we op daguitstap naar Mantova, de stad van de familie Gonzaga. Een bezoek aan het Palazzo del Te, met de spectaculaire fresco’s van Giulio Romano, mag daarbij zeker niet ontbreken.

Reisprogramma

Maandag 2 oktober 2023
Na aankomst op de luchthaven van Milaan rijden we eerst naar Vicenza, de stad van de renaissancearchitect Andrea Palladio, voor een stadswandeling langsheen de belangrijkste monumenten. In de late namiddag gaat het verder naar Padova waar we onze intrek nemen in het hotel en genieten van een gezamenlijk diner.

Dinsdag 3 oktober 2023
Na een verkwikkend ontbijt trekken we te voet het centrum van Padova in. We bezoeken er ondermeer de wereldberoemde Cappella degli Scrovegni waar we de prachtige frescocyclus van Giotto bewonderen, maar ook de Chiesa degli Eremitani en het Museo Civico. In de namiddag staan het bijzondere Palazzo della Ragione en het Caffè Pedrocchi op het programma.

Woensdag 4 oktober 2023
Padova heeft veel te bieden dus trekken we opnieuw de stad in. In de Basilica del Santo ligt de Heilige Antonius van Padua begraven. We bezoeken ook het met prachtige fresco's gedecoreerde Oratorio di San Giorgio en de Scuola del Santo. 's Namiddags ontdekken we het 14de-eeuwse Battistero en het Palazzo del Bo, een universiteitsgebouw met anatomisch theater.

Donderdag 5 oktober 2023
We verlaten Padova en rijden naar het mooie Verona, de stad die wereldberoemd werd dankzij Shakespeare's Romeo and Juliet. Op het programma staat onder meer een bezoek aan het Castelvecchio en aan de San Zenobasiliek. We sluiten het bezoek aan Verona af met een gezellige stadswandeling. 's Avonds rijden we verder naar Ferrara waar we onze intrek nemen in het hotel en de dag afsluiten met een gezamenlijk diner.

Vrijdag 6 oktober 2023
We ontdekken Ferrara te voet, met een bezoek aan ondermeer de kathedraal en haar museum maar ook aan het bijzondere Palazzo Schifanoia met de rijkelijk van fresco's voorziene 'Zaal van de maanden'. Een aangename wandeling door de stad brengt ons verder langs charmante straatjes en pleintjes, interessante monumenten en gebouwen.

Zaterdag 7 oktober 2023
Vandaag trekken we naar Mantova. Hier vinden we het schitterende Palazzo del Te, het meesterwerk van de renaissancearchitect Giulio Romano, en het Palazzo Ducale van waaruit de familie Gonzaga lange tijd regeerde. Opmerkelijk is de Camera degli Sposi, een werk van Andrea Mantegna, waar de illusionistische kracht van schilderkunst tot op zeer hoog niveau is uitgewerkt. Na een stop aan de Basilica Sant'Andrea keren we terug naar Ferrara.

Zondag 8 oktober 2023
We genieten in Ferrara van wat vrije tijd. Daarna vertrekken we richting Bologna voor onze terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 2.275,00 €

Voorschot

 • 900,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 21/12/22, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt, 2 gezamenlijk diners (op 3/10 en 5/10), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 368,00 € i
 • 96,69 € i
 • 142,19 € i
 • 112,33 € i
 • 165,19 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Maandag 2/10/23
Brussel - Milaan 09.25 - 10.50 uur
Zondag 8/10/23
Bologna - Brussel 13.30 - 15.15 uur

Accommodatie

Hotel Majestic Toscanelli **** (Padova, 3n)
https://www.toscanelli.com/

Hotel Mercure Ferrara **** (3n)
https://www.hotelferrara.com/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie