Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53218210967_ae9fbb8afa_o

Wist jij dat inclusiviteit en diversiteit nog in de kinderschoenen staan in België? Daarom vinden we het belangrijk om mensen te educeren over wat de impact is van de onrealistische (schoonheids)idealen die gecreëerd zijn door de maatschappij op ons eigen zelfbeeld, maar ook op alles en iedereen rondom ons. Onderzoek laat zien dat gebrek aan representatie van alle doelgroepen in de media invloed kan hebben op het beeld dat mensen hebben van anderen. Het kan bestaande vooroordelen of negatieve denkbeelden over bepaalde minderheden en gestereotypeerde sociale groepen versterken. Ook kan het het hokjes-denken versterken. Inclusieve beeldvorming houdt rekening met een eerlijke balans in zowel zichtbare diversiteit (bijvoorbeeld gender, huidskleur, ras, en leeftijd), en niet-zichtbare diversiteit (bijvoorbeeld seksuele geaardheid, religie, opleiding en overtuigingen).

We gidsen jullie door deze lezing aan de hand van voorbeelden, feiten, onderzoeken, foto's uit het No Babes boek, verhalen, maar geven ook tips & tricks mee zodat iedereen met een voldaan gevoel en een geïnspireerde mindset naar huis kan gaan. Op het eind van de lezing is er ruim de tijd voor vraag en antwoord.

Deze lezing kwam tot stand in samenwerking met Zebrastraat en çavaria en maakt deel uit van een reeks rond het thema gender. Bekijk het volledige programma en ontdek ook de andere lezingen!

Foto: ©Morgane Gielen – Stella Melis, 'Quarantaine Kids', No Babe Fotoboek

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie